search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:00
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ – Σπέτσες: Συνεχίζουν και την Κυριακή τις εργασίες – Και μαθήματα social media, μεταξύ των παρουσιάσεων με power point

20.01.2024 21:09
spetses

Και την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι εργασίες του χαλαρού μίτινγκ στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, καθώς όπως φαίνεται ο χρόνος δεν έφτασε, παρά το ότι ακολουθήθηκε αρκετά πιστά το σφιχτό χρονοδιάγραμμα. 

Κάποιοι βουλευτές πάντως που έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους αναμένεται να αποχωρήσουν το πρωί, φοβούμενοι το απαγορευτικό λόγω ισχυρών ανέμων. Οι υπόλοιποι αναμένεται να συνεχίσουν, πιθανότατα ως το μεσημέρι.

Νωρίτερα, μεταξύ των παρουσιάσεων των τομεαρχών υπήρξε και ένα «μάθημα» για τα social media από τη δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγο του αείμνηστου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου επί Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Τσαμπάζη είναι ειδική συνεργάτιδα της κοινοβουλευτικής ομάδας για ζητήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και σύμφωνα με πληροφορίες έκανε μια αναλυτική και «εξαιρετική» παρουσίαση, με οδηγίες για το πώς πρέπει να τα χρησιμοποιούν οι βουλευτές. Στόχος είναι να αποφεύγονται οι παγίδες, οι βουλευτές να προωθούν το περιεχόμενο που επιθυμούν και να επιτυγχάνεται η ενιαία έκφραση του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, υπήρξαν παρουσιάσεις από τομεάρχες, σε πιο χαλαρό κλίμα από χθες, καθότι οι βουλευτές σήμερα ήταν πιο εξοικειωμένοι και με τα «κατατόπια» και με την διαδικασία, ενώ το μεσημέρι υπήρξε ένα δίωρο περίπου διάλειμμα για φαγητό.

Μέχρι το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν και οι αφίξεις. Το πρωί έφτασαν η Νίνα Κασιμάτη και η Αθηνά Λινού, ενώ μέχρι το μεσημέρι αφίχθησαν η Ρένα Δούρου, αλλά και η Έλενα Ακρίτα. Η τελευταία, υπενθυμίζεται, ανακοίνωσε χθες ότι βάζει τις ενστάσεις της στην άκρη: «Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα». 

Προσερχόμενη σήμερα στην οικία Κασσελάκη δήλωσε ότι πάνω από τις ενστάσεις βάζει την κομματική συσπείρωση και συνοχή.

Το ευχάριστο κλίμα με …«νερά» από Λινού

Το κλίμα της συνάντησης μέχρι τώρα καταγράφεται ως χαλαρό και ευχάριστο. Φαίνεται όμως ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα κάποια ζητήματα θα επανέλθουν.

Σε αρθρογραφία της σήμερα (Νέα Σαββατοκύριακο) η Αθηνά Λινού πήρε αποστάσεις από την κομματική πειθαρχία που έχει ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα το άρθρο της επιγράφεται «Πρόταση για μυστική ψηφοφορία».

Αφού χαρακτηρίζει την κομματική πειθαρχία «προβληματική», καταλήγει: «Πιστεύω ότι για δύσκολα νομοσχέδια, όπως το σχεδιαζόμενο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που διχάζουν μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού, πρέπει να δίνεται η δυνατότητα για μυστική ψηφοφορία των νομοσχεδίων αυτών. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται περισσότερο η συνταγματική υποχρέωση για το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση του κάθε βουλευτή και υπηρετείται καλύτερα το ελληνικό έθνος».

Διαβάστε επίσης:

Αυγενάκης: «Κομματικά υποκινούμενη η προσπάθεια για αγροτικές κινητοποιήσεις»

Οπαδική βία: Κατατέθηκε η ΠΝΠ – Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα

Μαρινάκης: «Ακούμε την Εκκλησία αλλά στο τέλος της μέρας πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όσα έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06