search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:37
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αστερισμό του power point – Σε εξέλιξη το κρας τεστ για τη σύσφιξη σχέσεων μετά τις πρόσφατες αναταράξεις – Αθρόα προσέλευση την πρώτη μέρα

20.01.2024 07:30
spetses_syriza

Με προσέλευση σε κύματα ξεκίνησε χθες το «εκτός των τειχών» διήμερο εργασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες. Το κρας τεστ για τη σύσφιξη των σχέσεων όλων με όλους είναι σε εξέλιξη.

Ένα μικρό γκρουπ βουλευτών που δεν κατάφεραν, για διάφορους λόγους να βρεθούν στο νησί από την πρώτη μέρα, αναμένεται να καταφθάσει σήμερα νωρίς το πρωί. Μεταξύ αυτών και η Έλενα Ακρίτα η οποία μετέβαλε την αρχική της στάση όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ. Είναι η δεύτερη που πείστηκε τελικώς από τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την Κυριακή Μάλαμα η οποία επίσης άλλαξε στάση. Οι μέχρι στιγμής δικαιολογημένες απουσίες είναι αυτές των Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Όλγας Γεροβασίλη και της Μαρίνας Κοντοτόλη (λόγοι υγείας για τις δύο τελευταίες).

Μετά από ένα διάστημα απανωτών κινήσεων της ηγεσίας που προκάλεσαν δυσαρέσκεια ή συζητήσεις, με πιο πρόσφατη την κομματική πειθαρχία για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το σήμα της πρώτης μέρας είναι πως η εσωστρέφεια μπαίνει στον «πάγο» προς ώρας. Κανείς από τους βουλευτές, δε φάνηκε να θέλει να στείλει μήνυμα δια της απουσίας του, ή αλλιώς, να συνδεθεί τυχόν απουσία ή αργοπορία με «πολιτικό μήνυμα» προς τον πρόεδρο.

Ακόμη και όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν ή να φτάσουν εγκαίρως, έχουν ενημερώσει αρμοδίως για τους λόγους.

Εν ολίγοις κανείς δεν φάνηκε να θέλει να δώσει δικαιώματα και να σταθεί η αφορμή για νέες αναταράξεις την ώρα που η ηγεσία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να διορθώσει το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, να εκπέμψει εικόνα συνοχής, συσπείρωσης και συντονισμού, αλλά και να δείξει ότι … στο τέλος της ημέρας «ελέγχει» το εσωτερικό του κόμματος.

Ακόμη και ο Παύλος Πολάκης, με τον οποίο οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη «πέρασαν» κρίση ακριβώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (με φόντο την Κεντρική Επιτροπή), έδωσε το «παρών» στο νησί, γύρω στις 8 το βράδυ, καθώς νωρίτερα είχε προγραμματισμένο χειρουργείο.

Το Εθνικό Σχέδιο Κασσελάκη για το … «ελληνικό όνειρο»

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες, για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος, αυτές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 με τους βουλευτές που είχαν ήδη φτάσει από το πρωί, να καταφθάνουν όλοι μαζί στο σπίτι του προέδρου.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού έλαβαν θέση στο σαλόνι, πέριξ του τζακιού όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, άνοιξε την διαδικασία υπογραμμίζοντας καταρχάς ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ. Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους,  για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της καμπάνιας για την ακρίβεια από την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη και στην συνέχεια τη σκυτάλη έλαβαν οι Χάρης Μαμουλάκης (τομέας Μεταφορών), Γιώργος Καραμέρος, (ψηφιακή πολιτική), Βασίλης Κόκκαλης και Γιώργος Παπαηλιού (αγροτική ανάπτυξη).

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν γύρω στις 9 το βράδυ, ακολούθησε δείπνο στο σπίτι του προέδρου. Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά λίγο μετά τις 9 το πρωί με ένα διάλειμμα στις 2 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί ξανά ως τις 20:30 – 21:00 το βράδυ,οπότε θα ακολουθήσει δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στην επιστροφή και δεν περιλαμβάνει εργασίες.

Το … παρουσιολόγιο

Το «παρών» έδωσαν καταρχάς, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, οι δύο Γραμματείας Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας.

Από βουλευτές απουσιάζουν δικαιολογημένα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι Όλγα Γεροβασίλη και Μαρίνα Κοντοτόλη (για λόγους υγείας).

Από την πρώτη μέρα εργασιών (είτε από το πρωί, είτε το απόγευμα) βρέθηκαν στις Σπέτσες οι:

Αποστολάκης Ευάγγελος, Αυλωνίτης Αλέκος, Βέττα Καλλιόπη, Γαβρήλος Γιώργος, Γιαννούλης Χρήστος, Ζαμπάρας Μίλτος, Ηλιόπουλος Όθων Θρασκιά Ράνια, Κόκκαλης Βασίλης, Καλαματιανός Διονύσης, Καραμέρος Γιώργος, Κεδίκογλου Συμεών, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χάρης, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κώστας, Νοτοπούλου Κατερίνα, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Παναγιωτόπουλος Ανδρέας, Παππάς Νίκος, Παππάς Πέτρος Πολάκης Παύλος, Σαρακιώτης Γιάννης, Τζάκρη Θεοδώρα, Φάμελλος Σωκράτης, Χρηστίδου Ραλλία.

Σήμερα, αναμένεται να φτάσουν οι Έλενα Ακρίτα, Γιώτα Πούλου, Νίνα Κασιμάτη, Ρένα Δούρου και Αθηνά Λινού.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ως πότε θα βαπτίζουμε ανάπτυξη τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας;»

Mε τηλεκπαίδευση απαντά το υπουργείο Παιδείας στις καταλήψεις: Οι απουσίες μετράνε κανονικά

Δίκη για το Μάτι: «Είχαμε ένδεια μέσων και προσωπικού», είπαν τρεις αξιωματικοί της πυροσβεστικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:35