search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Ο τζόγος της ευρωκάλπης, η σφαγή και η… μηδενική απόδοση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2317
18/01/2024
21.01.2024 09:45
euroekloges-new

Δεν είναι λίγοι αυτοί που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να βρουν… «σιγουράκι» για να στοιχηματίσουν με ασφάλεια για τις ευρωεκλογές. Όχι φυσικά για τον πρώτο – αυτός είναι δεδομένος και εκτός στοιχηματισμού λόγω… μηδενικής απόδοσης –, αλλά για τον δεύτερο και τον τρίτο, όπου γίνεται σφαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αουτσάιντερ το ΚΚΕ.

Προς το παρόν, λοιπόν, για να καταθέσουμε τη συμβολή μας στη μείωση της αγωνίας των τζογαδόρων, καθαρό φαβορί δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι όσο η δημοσκοπική διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού λάθους. Ωστόσο το κόμμα του Ανδρουλάκη έχει ένα προβάδισμα που στηρίζεται σε τρεις παράγοντες.

● Ο πρώτος είναι η δημοσκοπική τάση, η οποία είναι σταθερά υπέρ του.

● Ο δεύτερος είναι η σταθερά πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 31,5% του 2019 στο σχεδόν 18% του 2023 και στο δημοσκοπικό χαμηλό (π.χ. 10% εκτίμηση ψήφου από τη Marc στις 16 Ιανουαρίου) και η σταθερά ανοδική του ΠΑΣΟΚ από το 8% του 2019 στο σχεδόν 12% του 2023 και στο δημοσκοπικό 12,7% (από την ίδια έρευνα).

● Και ο τρίτος είναι η σχεδόν καθημερινή αρνητική δημοσιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καμουφλάρει, μακιγιάρει και διαχειρίζεται χωρίς απώλειες τα δικά του προβλήματα.

Ένας ακόμη ενδιαφέρων παράγοντας θα είναι το επόμενο διάστημα η Νέα Αριστερά, της οποίας η παρουσία άρχισε σταδιακά να εντείνεται και θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα. Από αυτήν θα κριθούν πολύ περισσότερα απ’ όσα πιστεύαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Περισσότερα προσεχώς…

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ – Σπέτσες: Σε γνωστή ταβέρνα το δείπνο Κασσελάκη στους βουλευτές – «Ελιγμοί» για να αποφύγουν τις κάμερες (Photos)

Στις Σπέτσες ο Τάιλερ, βόλτα με την Φάρλι

Οι σίγουροι του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34