search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:36
MENU CLOSE

Θανάσης Γλαβίνας: «Μητσοτάκης, Μαρινάκης και Πατέλης επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας τις ψήφους του»

21.01.2024 15:28
glavinas

Στον Αλέξη Πατέλη απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, μέσα από την εκπομπή «Τώρα μαζί» του ΟΡΕΝ.

«Δεν μπορεί ο κ. Πατέλης να επιτίθεται εναντίον της αντιπολίτευσης και του κ. Ανδρουλάκη, οι οποίοι εν τέλει θα είναι αυτοί, που θα ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιθυμούσε τη συναίνεση, θα την έχτιζε μέσα από μια άλλη διαδρομή, συζητώντας για παράδειγμα το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου με την αντιπολίτευση, ώστε να προκύψει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ βλέπουμε να ακολουθείται ο αντίθετος δρόμος. Ο κ. Μητσοτάκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο κ. Πατέλης επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας παράλληλα τις ψήφους μας. Δεν είναι αντιφατικό; Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι, γιατί αποτελεί αξιακή μας θέση η ισότητα στον γάμο», επισήμανε.

«Ο κ. Γεωργιάδης κάποτε έγραφε βιβλία κατά της ομοφυλοφιλίας»

«Η τακτική σας είναι οι βουλευτές σας να μην ψηφίζουν, οι Υπουργοί σας να μην ψηφίζουν και το ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά έχει ψηφίσει όλες τις ρυθμίσεις, να πρέπει να απολογηθεί στη Νέα Δημοκρατία, στον κ. Πατέλη και στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος κάποτε έγραφε βιβλία κατά της ομοφυλοφιλίας», αντέτεινε ο κ. Γλαβίνας προς τον παριστάμενο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα.

Ο κ. Γλαβίνας εντόπισε την αναντιστοιχία να μην εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με αλλαγές στον αστικό κώδικα.

«Και ενώ δεν έχουμε ακούσει δημόσια τη θέση του κ. Φλωρίδη, χθες με ένα ΦΕΚ οι αρμοδιότητες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ πέρασαν στον Υπουργό Επικρατείας, κ. Σκέρτσο. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε μια δημόσια δήλωση του κ. Φλωρίδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», επισήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι θα γίνει ενδελεχής συζήτηση με τους βουλευτές επί της διάταξης, που θα κατατεθεί, υπογραμμίζοντας τη θετική επί της αρχής στάση του Κινήματος.

Ερωτώμενος για νέες δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου, Π. Παρασκευαΐδη, ο κ. Γλαβίνας απάντησε: «Κάθε δήλωση η οποία εμπεριέχει στοιχεία φαιδρότητας, υπερβολής και προκαλεί ενδεχομένως ένα αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες, είναι απόλυτα αναντίστοιχη με τις θέσεις του κόμματος μας».

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Πέτσας: Διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τον γάμο των ομόφυλων, παρά το «φροντιστήριο»

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια, η επιστολική ψήφος, η Greek Mafia και ο Λάνθιμος

Σκυλακάκης: Ειδική εισφορά θα πληρώνουν όποιοι κτίζουν εκτός σχεδίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:34