search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:20
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση GPO: Αρνητικά κρίνουν οι πολίτες το κυβερνητικό έργο – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

25.01.2024 21:03
ekloges-new

Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star. Για την δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί διαφορά 20,3 ποσοστιαίων μονάδων, από το δεύτερο κόμμα που είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 11,1%.

Στο ερώτημα για το κόμμα που είναι πιο πιθανόν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το σκηνικό παραμένει αμετάβλητο στην κορυφή: Η ΝΔ κυριαρχεί με 30,2%, ωστόσο γίνεται ντέρμπι για την δεύτερη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει 11,1% έναντι 10,9% του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορά της τάξης μόλις 0,2 ποσοστιαίων μονάδων.

Οι πολίτες σε ποσοστό 57,6% κρίνουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά το κυβερνητικό έργο έναντι 41,7% που το κρίνει θετικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 47,4%. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης «μονομαχούν» με ποσοστά 11,9% και 11,6% αντιστοίχως.

Στην κορυφή της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,8 θετικές γνώμες έναντι 50,9% αρνητικών. Ακολουθούν ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Ν. Ανδρουλάκης, η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Στ. Κασσελάκης.

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θεωρείται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας. Ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Παύλος Μαρινάκης.

Το 49,1% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έναντι 48,3% που απαντούν ότι είναι κατά.

Εξάλλου σε ποσοστό 69,7% (σχεδόν 7 στους 10) διαφωνούν κατά το μάλλον ή ήτον στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει και φτάνει κοντά στο 8 στους 10 (78,7%) στο ερώτημα αν είναι υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητέρας.

Ωστόσο, πάνω από έξι στους δέκα (ποσοστό 60,9%) αντιτίθεται στην προταση της Εκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του θέματος. Υπέρ, τάσσεται το 36,1%.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της GPO εκτιμά πως η προώθηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση. Το 61,5% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 33,1% που αποκρίνεται «όχι» και «μάλλον όχι».

Διαβάστε επίσης:

Metron Analysis: «Αγκάθι» για πολίτες και κυβέρνηση η ακρίβεια – «Ναι» στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στην Πολωνία την Παρασκευή ο Κασσελάκης

Marc: Απαισιοδοξία για τα μέτρα κατά της ακρίβειας – Πιο ουσιαστική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:20