search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Βρούτσης σε ΕΠΟ και Super League: Το νομοσχέδιο για την οπαδική βία θα εφαρμοστεί – Ενόχληση από την τοποθέτηση Μπαλτάκου

25.01.2024 14:30
vroutsis 543- new

Μήνυμα σε ΕΠΟ και Super League ότι το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας θα εφαρμοστεί, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και εξέφρασε την ελπίδα να είναι όλα έτοιμα στις 12 Φεβρουαρίου ώστε να ανοίξουν τα γήπεδα. 

«Η 12η Φεβρουαρίου είναι μια κρίσιμη ημερομηνία», είπε για να προσθέσει ότι «φιλοδοξούμε να είναι έτοιμα όλα τα συστήματα υποδοχής των φιλάθλων». 

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση οι ΠΑΕ ανταποκρίθηκαν και υποδέχθηκαν κλιμάκια και έδειξαν ότι υπάρχει θέληση. «Τα κλιμάκια πήγαν για να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές και για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία των φιλαθλων στα τουρνικέ. Το νομοσχέδιο προσπαθεί να ανασχέσει την παραβατικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου», υποστήριξε. 

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε πως «για να μπορέσεις να περιορίσεις το κοινωνικό φαινόμενο (σ.σ. της οπαδικής βίας) πρέπει να το έχεις ζήσει, αλλιώς δεν μπορείς να νομοθετήσεις. Αν δε γνωρίζεις τη ζωή των Συνδέσμων δεν μπορείς να νομοθετήσεις με επάρκεια. Αν θέλει η κυβέρνηση να περιορίσει την οπαδική βία, να σκεφτεί ότι όσο αυστηρότερα τιμωρούνται οι ΠΑΕ, τόσο γυρνάει αυτό εναντίον της ομάδας».

Ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι «δεν είναι οι σύνδεσμοι εξαρτημένοι από τις ΠΑΕ, αλλά οι ΠΑΕ από τους Συνδέσμους». Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο «το να υπάρχει μία λέσχη για κάθε ΠΑΕ, το θεωρώ σχετικά ανεφάρμοστο. Δε θα μπορέσει να γίνει», ενώ –όπως είπε- «ακόμη κι αν οι λέσχες ονομαστούν “παραρτήματα”, δεν θα αλλάξει τίποτα. «Και αν δεν μπορούν να την πουν “παράρτημα” θα την πουν “εξωραϊστικό σύλλογο” και δε θα αλλάξει τίποτα», είπε για να προσθέσει ότι «δεν μπορείς να καταργείς σωματεία». 

Οι δηλώσεις Μπαλτάκου φέρεται να ενόχλησαν τον Γιάννη Βρούτση που σχολίασε ότι «εμείς δεν κλείνουμε σωματεία. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνο μία Λέσχη που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μια Λέσχη». Ανταπαντώντας ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι «οι Σύνδεσμοι έχουν αυτονομηθεί εντελώς σε σχέση με τις ΠΑΕ».

Σε ότι αφορά στις ποινές είπε πως «αν τιμωρηθεί η ΕΠΟ από φορέα μη ανήκοντα στην Ομοσπονδία, η ΦΙΦΑ θα μας αποκλείσει. Θα αποκλείσει τις ευρωπαϊκές ομάδες από τις διοργανώσεις της», ενώ είπε ότι το «Στοίχημα» αποτελεί καρκίνωμα στο χώρο του ποδοσφαίρου

«Με την έρευνα που γίνεται από τον αθλητικό εισαγγελέα για στημένους αγώνες, αν ασκηθούν διώξεις, το φαινόμενο θα κατασταλεί», ανέφερε για να προσθέσει πως βάσει του νόμου του 2015 όταν η ΕΠΟ παίρνει τις εκθέσεις της Sports Radar και τις διαβιβάζει τις υποθέσεις στη Βουλή,  τον αθλητικό εισαγγελέα και άλλους φορείς. «Μέχρι τώρα δεν υπήρξε περίπτωση να οριστεί δικάσιμος, γιατί ο ανακριτής έχοντας μόνο την Έκθεση της Sports Radar, έχοντας μόνο ενδείξεις, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Υπάρχουν μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Όχι μόνο οι 23 αλλά συνολικά 109 (φάκελοι) είναι στο αρχείο και περιμένουμε την ποινική δικαιοσύνη να βρει πρόσθετα στοιχεία», ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος. 

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η κυβέρνηση καλεί να… μην προκαταλαμβάνεται η ψήφος των βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ευρωλίστα μέσω του i-syriza – Σε τροχιά ανακοινώσεων και για τα πρώτα think tanks

F-16 στην Τουρκία: Πώς αντιδρά η Αθήνα στην επιστολή Μπάιντεν, τι θα γίνει με τα F-35

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:03