search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:14
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά για εξοπλιστικά: Ζητά σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

29.01.2024 18:03
nea-aristera-new

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής στην οποία ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει για την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα εξοπλιστικά προγράμματα που προβλέπονται, ζητάει η Νέα Αριστερά.

Με επιστολή της Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής η Νέα Αριστερά  αναφέρει ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και δημοκρατικό δικαίωμα των φορολογούμενων πολιτών που, σε συνθήκες ακρίβειας και οικονομικής κρίσης, καλούνται να πληρώσουν τέτοιου μεγέθους εξοπλιστικά προγράμματα.

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει αυτές τις μέρες για την έγκριση από τις ΗΠΑ της πώλησης των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ», τονίζει στην επιστολή η Σία Αναγνωστοπούλου και συμπληρώνει πως παρά τις διαβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, οι Αμερικανοί προχωρούν παράλληλα και στην πώληση των αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, πράγμα που τεχνηέντως αποσιωπάται, όπως αποσιωπάται και το πώς πέτυχε η Ελλάδα να μας δοθούν πλεονάσματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ως αποτέλεσμα της πλήρους ευθυγράμμισης με τις πολιτικές της Ουάσιγκτον.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία ισχυρή άμυνα, όχι όμως από μία ατέρμονη και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και σε βάρος επενδύσεων στην παιδεία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας μας», επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για την οπαδική βία: Ανοίγουν τα γήπεδα, όλο το χρονοδιάγραμμα – Από πότε θα ισχύουν κάμερες και ταυτοπροσωπία

Εύη Χριστοφιλοπούλου στο topontiki.gr: «Ο Μητσοτάκης έχει φτιάξει μία ανοιχτή παράταξη – Το ΠΑΣΟΚ περιχαρακώνεται σε μηχανισμούς»

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Θέλουμε να αποφύγουμε την ένταση» λέει η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:12