search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:31
MENU CLOSE

Γκρίνιες στη ΝΔ για τις πράσινες μεταγραφές στο ευρωψηφοδέλτιο – θρυαλλίδα η μετακόμιση Χριστοφιλοπούλου

30.01.2024 08:00
mitsotakis-xristofilopoulou-1

Παγωμάρα έφερε στη ΝΔ η είδηση για τη μεταγραφή της Εύης Χριστοφιλοπούλου και ειδικά η πληροφορία ότι προορίζεται για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε αποκτήσει κάποια ιδιαίτερη σχέση με την παράταξη και μόνο κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών τη συνέδεαν με το κυβερνητικό κόμμα, εξαιτίας της καλής προσωπικής της σχέσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πέρα από το ότι η μεταγραφή αυτή φούντωσε πάλι τους ψιθύρους ότι η ΝΔ μετατρέπεται σε ένα γαλάζιο «νεοΠΑΣΟΚ», πολλά επικριτικά σχόλια συγκεντρώνει στο παρασκήνιο το ότι η κυρία Χριστοφιλοπούλου θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Οι θέσεις στην ευρωλίστα που μπορεί να καταλάβουν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αυξάνουν, καθώς πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι σύντομα θα κλείσει και ο Πύρρος Δήμας, άλλοτε βουλευτής επικρατείας με το Κίνημα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το σενάριο για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ανεξαρτήτως πάντως της πτυχής για τους πασοκογενείς, η συζήτηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου αρχίζει και γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη.

Αφενός διότι πολλοί από τους νυν ευρωβουλευτές προβάλουν σθεναρή αντίσταση σε ενδεχόμενη έξοδό τους από τη λίστα.

Τελευταίες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πέραν του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, πρέπει να θεωρείται σίγουρη και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ με ισχυρές πιθανότητες παίζουν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Στέλιος Κιμπουρόπουλος.

Αφετέρου διότι το ενδιαφέρον από προβεβλημένα πρόσωπα για μία θέση είναι εξαιρετικά έντονη.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, πρέπει να θεωρείται σίγουρος για το ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Γιώργος Αυτιάς για παράδειγμα φαίνεται αυτή τη φορά να είναι κοντά στο να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου, καθότι πυκνώνει τις εμφανίσεις του σε κομματικές εκδηλώσεις. Εκτός κι αν προκύψει πάλι κάποιο απρόοπτο.

Κατά καιρούς είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο έχουν ακουστεί ονόματα, που εκτιμάται ότι θα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Μεταξύ αυτών ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, η Βούλα Πατουλίδου, ο καθηγητής πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του MIT Μιχάλης Μπλέτσας, ο πανεπιστημιακός Ναπολέων Μαραβιέγας, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο Αντώνης Τσαπατάκης παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση και άλλοι.

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό και την αναστολή πληρωμής ρεύματος στους αγρότες – Τι προβλέπει

Λόφος του Στρέφη: «Πανηγυρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι οι κάτοικοι» λέει ο Μπακογιάννης – Κατηγορεί για fake news τον Δούκα

Ψηφιακές εξετάσεις στα υπό κατάληψη ΑΕΙ: Κουνάει το δάχτυλο στους πρυτάνεις ο Πιερρακάκης, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» – Αιχμές Συνόδου για στοχοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:25