search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:43
MENU CLOSE

H κρυφή «ντάτσα» του Πούτιν στο κατώφλι του ΝΑΤΟ

30.01.2024 21:59
putin spiti

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχτισε μια μυστική πολυτελή έπαυλη με μαρμάρινα δάπεδα και έναν ιδιωτικό καταρράκτη στη δημοκρατία της Καρελίας της βορειοδυτικής Ρωσίας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Φινλανδία, μέλος του ΝΑΤΟ.

Το Dossier Center, ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που παρακολουθεί την εγκληματική δραστηριότητα διαφόρων ανθρώπων που συνδέονται με το Κρεμλίνο, δημοσίευσε τη Δευτέρα πλάνα από drone τα οποία, όπως είπε, τραβήχτηκαν στην ακτή του κόλπου Marjalahti στην Καρελία. Ανέφερε ότι ο Ρώσος ηγέτης έχει «τρία σπίτια μοντέρνου στιλ, δύο ελικοδρόμια, πολλές αποβάθρες γιοτ, μια φάρμα πέστροφας και μια φάρμα με αγελάδες για παραγωγή βοείου κρέατος».

Η μαγνητοσκόπηση απαγορεύεται, αλλά το Dossier Center έλαβε το πιο λεπτομερές βίντεο που γυρίστηκε ποτέ στις κατοικίες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κατοικία, στην οποία φέρεται να πηγαίνει ο Πούτιν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αποτελείται από τρία κύρια κτίρια που ονομάζονται «Η Καλύβα του Ψαρά», ο «Αχυρώνας» και το «Σπίτι του Κήπου».

Το Dossier Center σημειώνει ότι ενώ οι τοπικοί δημοσιογράφοι έμαθαν για την κατοικία το 2016, σχεδόν κανείς δεν την έχει δει από κοντά.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αγαπά τον ρωσικό Βορρά. Δεν τον ενοχλεί ούτε η εγγύτητα με τη “μη φιλική” Φινλανδία, μόλις 30 χιλιόμετρα από τα σύνορά της», είπε ο δημοσιογράφος Ιλία Ροζντεστβένσκι, ο οποίος σημείωσε ότι η κατασκευή του συγκροτήματος ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

«Σύμφωνα με έγγραφα, η έκταση στην οποία βρίσκεται η κατοικία είναι περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορείτε απλώς να περιπλανηθείτε στα γύρω δάση και όρμους, η περιοχή είναι περίπου τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα – δύο φορές το μέγεθος του Μονακό», είπε.

Όπως είπε ο ίδιος, ο «Αχυρώνας» μοιάζει περισσότερο με χώρο υποδοχής, που περιλαμβάνει σαλόνι, ιδιωτικό ζυθοποιείο και έχει μια αίθουσα τσαγιού στον δεύτερο όροφο. Το κτίριο διαθέτει πισίνα ή σιντριβάνι, ξεχωριστή υπόγεια είσοδο, ελικοδρόμιο και προβλήτα γιοτ, καθώς και κιόσκι απέναντι από τον καταρράκτη.

Η «Καλύβα του Ψαρά» και το «Σπίτι του Κήπου» έχουν επίσης το δικό τους ελικοδρόμιο και προβλήτα, ενώ στο εσωτερικό τους χρησιμοποιούνται ημιπολύτιμες πέτρες όπως ο πράσινος όνυχας.

 Karelia complex

Σε κοντινή απόσταση, λέει ο ίδιος, υπάρχει μια σάουνα, μια φάρμα πέστροφας, μια φάρμα για την παραγωγή βοείου κρέατος και ένα απομονωμένο κιόσκι με «μια εκπληκτική θέα στη λίμνη».

«Εδώ ο πρόεδρος μπορεί να απολαύσει τη φύση σε πλήρη μοναξιά», είπε.

Σύμφωνα με το Dossier Center, ένα ανάχωμα τετράγωνου σχήματος που εμφανίστηκε πρόσφατα στον χώρο της κατοικίας και τα σημάδια στο έδαφος θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι ο Πούτιν αναπτύσσει ένα αντιαεροπορικό σύστημα εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατοικίες του Πούτιν προστατεύονται από τον αέρα: όλες οι κύριες κατοικίες του Πούτιν έχουν καλυφθεί από τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Pantsir-S1 από την αρχή του πολέμου», δήλωσε ο Ροζντεστβένσκι.

Οι άλλες κατοικίες του Πούτιν περιλαμβάνουν το κτήμα του Novo-Ogaryovo στη Μόσχα και μια εξοχική κατοικία στο Σότσι που ονομάζεται Bocharov Ruchey.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί ότι ο Πούτιν συνδέεται με την κατοικία στην Καρελία.

Διαβάστε επίσης:

Οι αγρότες σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον Μακρόν κι αυτός βάζει στη σέντρα την ΕΕ

Λαγκάρντ: Η ΕΕ να ετοιμαστεί για «σκληρές αποφάσεις» εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ

Ανταρκτική: Γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε σε πιγκουίνους – 200 νεοσσοί πέθαναν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:43