search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:59
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη – Χαλκιάς: Προδήλως παράνομη η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη 

31.01.2024 15:28
xalkias exetastiki

«Προδήλως παράνομη» χαρακτήρισε τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη μετά την τραγωδία των Τεμπών. 

Ο Ιωάννης Χαλκιάς, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εστίασε στο ανθρώπινο λάθος, κάνοντας λόγο για «μοιραία λάθη» τόσο του σταθμάρχη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση, αλλά και τα συστήματα ETCS και GSM-R. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιά εάν υπήρχε το σύστημα ETCS θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς τα δύο τρένα που κινούνταν σε αντίθεση κατεύθυνση θα είχαν σταματήσει αυτόματα. «Έπρεπε ο σταθμάρχης να πατήσει με τα χέρια του δυο κουμπιά. Αν το έκανε δεν θα γινόταν τίποτα. Είναι μοιραία τα λάθη του σταθμάρχη. Δεν ξέρω γιατί τα έκανε.

Ούτε αν ήξερε. Τοποθετήθηκε στον σταθμό της Λάρισας δυο -τρεις ημέρες πριν το δυστύχημα. Είχε ελλιπέστατη εκπαίδευση. Και ήταν μόνος του σε ένα κεντρικό σταθμό, όπως η Λάρισα που το βράδυ έχει 13 τρένα», είπε, για να υπογραμμίσει ότι η αίτησή του για μετάταξη θα «έπρεπε να πεταχτεί στα σκουπίδια».

Παράλληλα, ευθύνες και στους μηχανοδηγούς, λέγοντας ότι «όταν κατάλαβε ο μηχανοδηγός ότι πήγαινε στην αντίθετη γραμμή έπρεπε αυτομάτως να σταματήσει το τρένο και δεν το έκανε. Δεν έπρεπε να συνεχίσει. Και η επικοινωνία που έκανε με τον σταθμάρχη δεν ήταν σωστή. Και δυστυχώς ήταν καφενειακού χαρακτήρα η συνομιλία τους».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Κοστολογημένα τα μέτρα μας για τους αγρότες – Θράσος να κουνάτε το δάχτυλο

Κουτσούμπας για οπαδική βία: Οι χούλιγκανς βασίζονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα – Η κυβέρνηση συκοφαντεί τις καταλήψεις

Γεραπετρίτης για Ερυθρά Θάλασσα: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:59