search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:23
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης: Οι γερμανικές αποζημιώσεις στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Γερμανό πρέσβη

31.01.2024 18:23
KASSELAKIS
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η ελληνική οικονομία και ο τρόπος με τον οποίο διανέμονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με τον πρέσβη της Γερμανίας, Αndreas Kindl. Τι συζήτησαν για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Παράλληλα στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκαν η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως και για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τη συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενη χώρα, στη φετινή ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν παρέλειψε να αναδείξει το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, αναφερόμενος στην Έκθεση-Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Απριλίου του 2019.

Ο ίδιος επεσήμανε δε την ανάγκη για μια δίκαιη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική υπογραμμίζοντας τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη νέα Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου που διατηρεί το βάρος φιλοξενίας στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Όσον αφορά στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας ο Στ. Κάσσελάκης τόνισε την ανάγκη η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων να συνδέεται σταθερά με την πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό, βάζοντας σε αυτό το πλαίσιο και το ζήτημα των Eurofighter.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθεί ενεργά η ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια και να υπάρξουν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη.

Τέλος, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ και την προάσπιση του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο διπλωματικός σύμβουλος Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τα… 4 τοστ, «μαχαίρι» και στο καρπούζι – Το έπος του Άκη Παυλόπουλου ζήλεψε ο Βορίδης – Πάρτι στο Twitter

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο επικίνδυνο «παιχνίδι» στην Ερυθρά Θάλασσα ψάχνει η Ελλάδα – Δεκτή η πρόταση για το στρατηγείο στη Λάρισα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με την πληρωμή στα απογευματινά χειρουργεία, νομιμοποιούμε το φακελάκι» – Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15