search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά για δηλώσεις Αποστολάκη: Καταλάβαμε πως αντιλαμβάνεται ο Κασσελάκης την «πατριωτική Αριστερά»

01.02.2024 22:32
apostolakis_new

Καυστικό ήταν το σχόλιο της Νέας Αριστεράς για τις δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη που στηρίζουν στην ουσία την απόφαση Δένδια σχετικά με την δημιουργία Στρατηγείου για την επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ” στην Λάρισα. ‘Οπως τονίζουν η αξιωματική αντιπολίτευση στην ουσία δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση να γίνει η Ελλάδα προπύργιο έντασης και αστάθειας.

Όπως σχολιάζουν αναλυτικά: «Ο κύριος Αποστολάκης μας βοήθησε χθες να καταλάβουμε πως αντιλαμβάνεται ο κύριος Κασσελάκης την “πατριωτική Αριστερά”. Πρώτα, η άνευ όρων υποστήριξη στην αγορά των F-35 την στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καν τάξη μεγέθους για το τελικό κόστος.

Χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ναύαρχος Αποστολάκης εξέφρασε την στήριξη του και στην απόφαση Δένδια να βάλει την Ελλάδα στην προμετωπίδα της σύρραξης στην Ερυθρά Θάλασσα με την εγκατάσταση του Στρατηγείου για την επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ” στην Λάρισα. Επίσης χωρίς καμία διαβούλευση, ούτε ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Με λίγα λόγια, η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το ελεύθερο να εμπλέξει την Ελλάδα στην γενίκευση της αποσταθεροποίησης και της έντασης στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Ν.Δ. με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την χώρα από πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης σε προπύργιο εξαγωγής της έντασης και της αστάθειας.

Τέλος, η παρέμβασή τους καταλήγει ως εξής: «Μια στάση ούτε προοδευτική, ούτε πατριωτική. Η απόφαση της Νέας Αριστεράς να μην δώσει λευκή επιταγή στον Κ. Μητσοτάκη δικαιώνεται καθημερινά. Οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες, βλέπουν, καταλαβαίνουν και κρίνουν».

Οι δηλώσεις του Αποστολάκη για τα εξοπλιστικά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την οποιαδήποτε ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, με αφορμή την αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” και στην εκπομπή “Γιατί με ξύπνησες πρωί” με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας με τα πολεμικά αεροσκάφη F-35.

Αναφορικά με την ενημέρωση τους για τα F-35, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε: «Δεν είναι ακόμα σαφή τα πράγματα, δείχνουν ότι έχουν πρόθεση οι Αμερικάνοι να αποδεσμεύσουν τα F-35, γιατί δεν έχει έρθει εγγράφως η αποδέσμευση, προφορικά πάντως μέσω του Μπλίνκεν φαίνεται ότι εγκρίνονται».

«Υπήρχε μια αντίδραση της κυβέρνησης με μια διαφήμιση όλης αυτής της υπόθεσης που φεύγει από τα λογικά πλαίσια. Τα θέματα της άμυνας δεν είναι για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, πρέπει να είμαστε σοβαροί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά των F-35, απάντησε: «Είχε γίνει μια επικοινωνία το 2017 με τις ΗΠΑ και είχαμε διερευνήσει την αγορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την οποιαδήποτε ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, θέλει να υπάρχει ισχυρή άμυνα και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις, όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή αυτό που παίρνουμε να είναι μέσα στις απαιτήσεις αυτών που θέλουμε, οι προδιαγραφές να είναι ανάλογες, να έχουν εισηγηθεί τα επιτελεία αυτή την πρόταση».

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου: Η στρατηγική της Κομισιόν επιμένει σε προτεραιότητες που δεν λύνουν με θετικό τρόπο τα προβλήματα των πολιτών

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το βασικότερο πρόβλημα των Ελλήνων – Στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών, διχασμένοι για τα ομόφυλα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αποφασισμένοι για σύγκρουση οι φοιτητές, αμετακίνητη η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:03