search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:54
MENU CLOSE

Ραγκούσης: «Υπεύθυνη η αρχική τοποθέτηση για F-35, λάθος το «όχι» στην επιστολική ψήφο» – Διαφωνία Θεοχαρόπουλου για εξοπλισμούς και προκριματικές

01.02.2024 20:07
ragkousis-theoxaropoulos-1

Τη συμφωνία του με την στάση που έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής στα εξοπλιστικά εξέφρασε ο Γιάννης Ραγκούσης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ενώ από την άλλη χαρακτήρισε λανθασμένη την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.

«Είναι απολύτως συνετή και υπεύθυνη η αρχική τοποθέτησή μας στα αμυντικά θέματα (F-35)», είπε ειδικότερα για τα εξοπλιστικά στον απόηχο της ηχηρής διαφωνίας που εκφράζει ο συντονιστής της ΚΟ Παύλος Πολάκης.

Από την άλλη φέρεται να σημείωσε πως είναι «λάθος η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της καμπάνιας για ακρίβεια και στέγη ο Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει αυστηρή κοστολόγηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας τοποθετήθηκε και για το θέμα που είδε πρόσφατα και το φως της δημοσιότητας, την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης του μειονοτικού πρώην δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Νομαρχιακή. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ως μέλος του κόμματος ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου» σημείωσε.

Θεοχαρόπουλος: Διαφωνία για εξοπλισμούς και προκριματικές

Στην ανάγκη για την κοστολόγηση των μέτρων που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ επίσης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την κούρσα των εξοπλισμών. «Διαφωνώ» είπε «με μια νέα κούρσα εξοπλισμών χωρίς όριο». Επίσης σημείωσε ότι διαφωνεί και με τις περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και με το να είναι η Λάρισα το στρατηγείο αυτής της υπόθεσης. «Γιατί να εμπλακούμε σε αυτό τον βαθμό και γιατί εμείς να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια επιλογή που είναι απέναντι με την διαχρονική στάση της χώρας μας» διερωτήθηκε.

Για τα ζητήματα της παρουσίασης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Πρέπει να υπάρχει κοστολόγηση θέσεων μας και προτεραιοποίηση, είμαστε κόμμα διακυβέρνησης».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαφώνησε και με τις προκριματικές εκλογές, καθώς, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε, αυτές «προβλέπονται στο καταστατικό μόνο σε περίπτωση εκλογών με λίστα» και όχι σε εκλογές με σταυρό. «Είναι αντικαταστατικές και εκτός λογικής αφού αποφασίζει ο λαός και δεν μπορεί να υπάρχει πρόκριμα σε κάποιους περισσότερο. Επίσης επειδή προτείνεται ψηφιακά να αποφασίσουμε για πρόσωπα, δεν έχουμε διασφαλίσεις ότι αυτό μπορεί να είναι αδιάβλητο» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Νόμιμη και νομότυπη η μετάταξη του σταθμάρχη, κατέθεσε ο Αθανάσιος Κοτταράς

Σήμα κινδύνου από Τεμπονέρα στην ΠΓ: Ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει δεύτερος – Χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη με την ακρίβεια, γιατί δεν έδωσε καμία μάχη για να προστατεύσει τους καταναλωτές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:54