search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:10
MENU CLOSE

Γιώργος Λάνθιμος: «Έχω μείνει έκπληκτος με την απήχηση του Poor Things» – Τι είπε για Έμμα Στόουν και Μαρκ Ράφαλο

02.02.2024 21:19
lanthimos-new

O Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε σε συζήτηση που διοργάνωσε το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI) στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης (31/1) και μίλησε για την ταινία «Poor Things» που σαρώνει τα βραβεία και είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ.

O βραβευμένος σκηνοθέτης μίλησε για τη φιλία του με την Έμμα Στόουν, τις νέες πλευρές του Μαρκ Ράφαλο και την επόμενη ταινία του.

«Δεν σκέφτομαι πραγματικά τα ίδια τα θέματα», είπε ο Λάνθιμος όταν ρωτήθηκε από μέλος του κοινού με ποια ζητήματα σχεδιάζει να ασχοληθεί σε μελλοντικές του ταινίες. «Είναι περισσότερο να ανακαλύπτω τις ιστορίες και τις δομές και να νιώθω ότι υπάρχει κάτι εκεί που με ενδιαφέρει». Είπε επίσης ότι «μόνο μετά από αυτό καταλαβαίνεις τι είναι για τον εαυτό σου [αφού] για άλλους ανθρώπους θα μπορούσε να αφορά κάτι άλλο. Επομένως, είναι δύσκολο να πούμε ποια είναι τα θέματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τελευταίο του project, το οποίο έχει τίτλο «Kinds of Kindness» και στο οποίο θα παίζουν οι Έμμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Μάργκαρετ Κουάλεϊ και Γουίλεμ Νταφόε.

«Μόλις γυρίσαμε αυτήν την ταινία… που είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες», είπε ο Λάνθιμος, αποκαλώντας την «μια σύγχρονη ταινία». «Είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες, και τελειώνουμε την επεξεργασία αυτή τη στιγμή, και ακόμα δεν μπορώ να σας πω ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Αλλά επίσης δεν θα ήθελα να σας πω τι νόμιζα ότι είναι οι ιστορίες, επειδή το κάνει τόσο μικρό. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι καν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γιατί φοβάμαι ότι θα κάνει τις επιλογές μου πιο στενές».

Ο σκηνοθέτης μίλησε στη συνέχεια για το έργο του και τη δημιουργική διαδικασία κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Southbank Centre του Λονδίνου. Η εκδήλωση, με τίτλο «Ο Γιώργος Λάνθιμος σε συζήτηση», συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Έμμα Στόουν, η οποία κάθισε στην πρώτη σειρά.

Λάνθιμος για Έμμα Στόουν: «Την σκέφτηκα και για τον Αστακό»

Ερωτηθείς για τη συνεχιζόμενη δημιουργική συνεργασία του με την Έμμα Στόουν, ο Λάνθιμος είπε στο κοινό: «Το αστείο είναι ότι της λέω, αλλά δεν με πιστεύει, την σκέφτηκα και για τον Αστακό» με τη Στόουν να ακούγεται να γελάει, προκαλώντας τα γέλια του κοινού. «Έχει αυτό το θαυμάσιο εμπόδιο στην ομιλία, μοιάζει με ψέλλισμα», συνέχισε. «Και στον κόσμο του Αστακού αυτό θα ήταν πολύ κρίσιμο, ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Άρα θα μπορούσε να είναι η γυναίκα που ψευδίζει».

«Γνωριστήκαμε πολύ καλά, ακόμα και πριν γυρίσουμε την “Ευνοούμενη”, γιατί αρχίσαμε να το συζητάμε μερικά χρόνια πριν και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να γίνει. Έτσι γίναμε φίλοι κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου», εξήγησε ο Γιώργος Λάνθιμος. «Στη συνέχεια, όταν είχαμε πραγματικά την εργασιακή εμπειρία, ήταν προφανές ότι τα πηγαίναμε καλά και ότι μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί».

Έτσι, ανέφερε άλλα project στην σταρ, «και εκείνη πήγε αμέσως στο «Poor Things» μόλις άκουσε την ιστορία… Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Τι είπε για τον Μαρκ Ράφαλο

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε να αναδείξει τις άλλες πλευρές του Μαρκ Ράφαλο στο «Poor Things», ο Λάνθιμος είπε ότι τα εύσημα για την υποκριτική δουλειά πρέπει να πάνε στα αστέρια του και στη δημιουργικότητά τους. Αλλά συμμερίστηκε ότι ο Ράφαλο είχε κάποιες αμφιβολίες στην αρχή, τις οποίες ο σκηνοθέτης κατάφερε να αντιμετωπίσει.

«Λοιπόν, μόλις τον άφησα ελεύθερο, ήταν έτοιμος να προχωρήσει», είπε ο Έλληνας σκηνοθέτης, αποκαλώντας τον Ράφαλο «λαμπρό ηθοποιό».

«Ήταν λίγο διστακτικός, υποθέτω, γιατί δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο», θυμάται. «Τώρα που τον ξέρω καλύτερα, νομίζω ότι γενικά πάντα πιστεύει ότι δεν είναι καλός για αυτό». Στη συνέχεια όμως ενθουσιάστηκε και «αγκάλιασε πλήρως» τον ρόλο του, ανακαλεί στην μνήμη του ο Λάνθιμος. «Μπήκε δυνατά όταν ξεκινήσαμε τις πρόβες. Είχαμε 2-3 εβδομάδες πρόβας. Ήταν ο τύπος που ήταν ήδη εκεί. Και διασκεδάσαμε τόσο πολύ στις πρόβες».

Ο Λάνθιμος για την απήχηση του «Poor Things»

Ερωτηθείς για την αντίδρασή του στην ευρεία απήχηση του «Poor Things», ο Λάνθιμος είπε: «Έχω μείνει έκπληκτος». Ο σκηνοθέτης στη συνέχεια επαίνεσε και τους άλλους αστέρες με τα οποίους έχει συνεργαστεί.

Συζητώντας για τον Κόλιν Φάρελ και τη δουλειά του στον «Αστακό», ο Λάνθιμος είπε: «Έψαχνε να κάνει διαφορετικά πράγματα». «Η κωμική του αίσθηση και γενικά η παρουσία του θεωρούσα ότι ήταν πολύ δυνατή. Και υποθέτω ότι το θέμα με το casting είναι ότι, πρώτα απ’ όλα, θέλω να προσπαθήσω να βρω ανθρώπους με τους οποίους θέλω να συνεργαστώ, ανεξάρτητα από το αν ταιριάζουν ακριβώς με τον χαρακτήρα. Γι’ αυτό έπρεπε να πάρει τόσο βάρος. Αλλά αφορά κυρίως ανθρώπους με τους οποίους θέλω να συνεργαστώ, να τους γνωρίσω και να δω αν θα τα πάμε καλά». Ο σκηνοθέτης ολοκλήρωσε: «Είναι σημαντικό να βρεις τους ανθρώπους που έχουν αυτή τη σχέση με τη δουλειά σου και με σένα ως άνθρωπο».

Διαβάστε επίσης:

Κέιτ Μίντλετον: Οργισμένη διάψευση του παλατιού ότι η πριγκίπισα ήταν σε κώμα μετά την επέμβαση

Έμμα Στόουν: Ξέσπασε σε κλάματα όταν αυτιστικός θαυμαστής της εξήγησε πώς τον βοήθησε (Video)

My Style Rocks: Νικήτρια η Μορτασία με έπαθλο 30.000 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48