search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:07
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα για την Μαρία Κίτσου σε μία σύγχρονη Γέρμα

02.02.2024 17:57
maria kitsou germa 876- new

Πρεμιέρα κάνει το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη η παράσταση «Γέρμα» του Σάιμον Στόουν, μίας από τις κεντρικότερες παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για τη χειμερινή σεζόν 2023-24, με την Μαρία Κίτσου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Μία επιτυχημένη δημοσιογράφος και μπλόγκερ, με μεγάλο αριθμό ακολούθων, παντρεμένη με έναν ανερχόμενο επιχειρηματία, ζει μαζί του σε ένα ωραίο σπίτι που έχουν αγοράσει στο Λονδίνο και απολαμβάνουν την καλή θέση μέσα στην κοινωνία στην οποία βρίσκονται. Η σχέση του ζευγαριού όμως αρχίζει σταδιακά να φθείρεται, εξαιτίας της ξαφνικής εμμονής της γυναίκας να αποκτήσει παιδί και των απανωτών προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης, που κάθε φορά αποτυγχάνουν.

Και ενώ τόσο ο τίτλος, όσο και η θεματική του έργου παραπέμπουν στη Γέρμα του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρινίζει ότι πρόκειται για ένα καινούργιο έργο, εμπνευσμένο από την κλασική τραγωδία του 1934. «Αυτό που κάνει ο Σάιμον Στόουν -το οποίο βρίσκω πολύ σωστό, είναι ότι πιάνει το ίδιο θέμα, αλλά το μεταφέρει στο σήμερα, γιατί τα πράγματα έτσι κι αλλιώς έχουν αλλάξει και είναι καλύτερη η θέση της γυναίκας από τη εποχή του Λόρκα», δηλώνει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. «Τότε η γυναίκα ήταν σε ένα χωριό, με έναν άντρα που την ήθελε συνέχεια μέσα στο σπίτι και αυτή ήθελε να κάνει παιδί. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ένα έργο του σήμερα να μιλάει για το πώς θα μπορούσε να κάνει παιδί με βοτάνια ή με διάφορες άλλες αλχημείες», συμπληρώνει.

Έτσι λοιπόν, στη …σύγχρονη Γέρμα, τίθεται το θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μέθοδο με την οποία η ηρωίδα προσπαθεί να μείνει έγκυος, τη στιγμή που ο σύζυγός της αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτόν τον αδιέξοδο και γεμάτο παρενέργειες αγώνα. «Αυτό που χαρακτηρίζει την παράσταση και το έργο, είναι η εμμονή και πού μπορεί να σε οδηγήσει, συνήθως σε μονοπάτια πολύ επώδυνα και αυτοκαταστροφικά. Πάνω σε αυτό πλέκεται η υπόθεση, είναι ένα πολύ ανθρώπινο και πολύ καλά γραμμένο έργο», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

 Θεοδωρόπουλος: «Θηρίο υποκριτικής η Μ. Κίτσου»

Για την ομάδα που αποτελεί το καστ της παράστασης, μίλησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρωταγωνίστρια. «Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το έργο αν δεν έχεις βρει ποια θα κάνει τη Γέρμα. Γέρμα σε μας είναι η Μαρία Κίτσου και θα έλεγα με απόλυτη σιγουριά ότι είναι ένα θηρίο υποκριτικά, το πώς μπαίνει βαθιά μέσα σε αυτό το ρόλο και το πώς τον εξελίσσει», σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Ο ίδιος, υπήρξε δάσκαλός της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και χαρακτηρίζει την ηθοποιό μία από τις αγαπημένες του μαθήτριες. «Χωρίς να διαχωρίζω τους μαθητές μου, η Μαρία ήταν ένα κορίτσι πάρα πολύ ευαίσθητο, πάρα πολύ έξυπνο, πάρα πολύ ταλαντούχο και τώρα είναι στην κατάλληλη ηλικία και την ωριμότητα που μπορεί να παίξει αυτήν τη γυναίκα, με όλο το μέγεθος και όλες τις ποιότητες που πρέπει να έχει αυτός ο ρόλος», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Την ίδια άποψη έχουν και οι συνάδελφοί της στη σκηνή και -όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης, αυτό φαίνεται στο τέλος της παράστασης, την ώρα που δέχονται το ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα του κοινού, με πόση αγάπη βγάζουν την ίδια μπροστά, για να εισπράξει αυτό που αξίζει.

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, η Γέρμα ανεβαίνει από σήμερα και για έξι μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Κολοσσαίον. Συγκεκριμένα, Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 21:00 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 19:00, όπως και την επόμενη εβδομάδα στις 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου τις ίδιες ώρες.

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που παρουσιάζει έργα που αφουγκράζονται την κοινωνία και θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς, κυρίως σύγχρονα, αλλά και κλασικά κείμενα, που όμως αντιμετωπίζονται με σύγχρονο τρόπο και με έμφαση στην επικαιρότητά τους, αναμένεται να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Μάρτιο την παράσταση «Μια άλλη Θήβα» σε κείμενο Σέρχιο Μπλάνκο και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η οποία ανεβαίνει αυτήν την περίοδο στην Αθήνα και σημειώνει αλλεπάλληλα sold out.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά μαζί Μπραντ Πιτ και Κουέντιν Ταραντίνο

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, περιπέτεια και το συνταρακτικό «Plan 75» (Videos)

«Ghostbusters: Frozen Empire»: Μπιλ Μάρεϊ και Νταν Ακρόιντ επιστρέφουν στο… φυσικό τους χώρο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:03