search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Ηλεκρική κουβέρτα: Οδηγίες προστασίας για την αποφυγή ηλεκροπληξίας

03.02.2024 00:42
kouberta

Για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση του ηλεκτρικού υποστρώματος και κουβέρτας προειδοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ανάρτηση που έκανε στα social media.

Η χρήση ηλεκτρικού υποστρώματος, της λεγόμενης ηλετρικής κουβέρτας, αποτελεί συχνή αιτία ηλεκτροπληξίας, αλλά και εκδήλωσης πυρκαγιάς, επισημαίνει η Πυροσβεστική.

Για αυτό τον λόγο, μέσω της ανάρτησης, δίνει δύο βασικές οδηγίες προστασίας κατά τη διάρκεια της χρήσης των ηλεκτρικών υποστρωμάτων:

  • Αποσυνδέουμε πάντα το προϊόν από την πρίζα πριν τον ύπνο, όταν δεν είναι σε χρήση.
  • Ελέγχουμε τακτικά τη συσκευή για σημάδια φθοράς ή αλλοίωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Πάντως είναι σκόπιμο ευπαθείς κατηγορίες ανθρώπων όπως βρέφη, μικρά παιδιά, διαβητικοί, καρδιοπαθείς και ηλικιωμένοι να μην κοιμούνται με την ηλεκτρική κουβέρτα στην πρίζα, αλλά να την χρησιμοποιούν για να ζεστάνουν το κρεβάτι πριν ξαπλώσουν.
  • Καλό είναι να ενεργοποιείται η ηλεκτρική κουβέρτα στην ανώτερη σκάλα λίγες ώρες προτού πέσετε για ύπνο, αρκετές για να αποθηκευτεί η ζέστη στο στρώμα και στα σκεπάσματα. Πριν πέσετε για ύπνο μπορείτε είτε να την κλείσετε, είτε να την ρυθμίσετε στην χαμηλότερη σκάλα, ανάλογα με την προτίμηση σας.

Διαβάστε επίσης:

Viral ο μελισσοκόμος από την Καρδίτσα με τις τζίβες – «Ο Μπομπ Μάρλεϊ του Γοργοποτάμου»

Αγρότες: Ούτε «σπάνε» τα μπλόκα, ούτε φέρνει άλλα μέτρα η κυβέρνηση – «Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια», το Σάββατο στην Agrotica ο μεγάλος σταθμός

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:16