search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:22
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική Ανδρουλάκη για τις Ευρωεκλογές – Πώς θα είναι η «ανανέωση από μέσα»

03.02.2024 07:36
androulakis-new

Χαρακτήρα «εθνικών εκλογών» θα δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στις ευρωπαϊκές κάλπες καθώς το ΠΑΣΟΚ μέσα απ’ αυτές «χτίζει» την επόμενη μέρα με το διακύβευμα να είναι μην είναι άλλο απ’ αυτό της επικράτησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Ανανέωση από τα μέσα»

Με τις ανακοινώσεις των ονομάτων για τις ευρωεκλογές (θα ξεκινήσουν σύντομα) να γίνονται τμηματικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του με πρόσωπα μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται σε μία ανανέωση ευρωπαΪκή, Σοσιαλδημοκρατική και «χρώμα ΠΑΣΟΚ». Δηλαδή, πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο Κίνημα και μπορούν να κάνουν ξεκάθαρο το μήνυμα του αρχηγού τους. Μία συνταγή η οποία έχει δοκιμαστεί από το Κίνημα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Ανδρουλάκης την ηγεσία του κόμματος.

«Θα είναι η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, που θα ανατάξει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και θα είμαστε η γενιά που θα έρθει στα πράγματα για να κυβερνήσει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όχι με όρους καρέκλας και εξουσίας, αλλά με όρους παραγωγής έργου», είναι άλλωστε και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Την ίδια ώρα θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα προς τον χώρο της επιστήμης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των καλλιτεχνών.

Όπως λένε συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στο topontiki.gr αυτό που αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι «κατάλληλα πρόσωπα για να εκπροσωπήσουν τον ελληνικό λαό στις Βρυξέλλες». Όπως έγραψε και «Το Ποντίκι» στο τελευταίο φύλλο οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαροι:

● Δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

● Σημαντική αύξηση των ποσοστών του (τέτοια που να πιστοποιεί ότι είναι σε τροχιά δυναμικής ανόδου)

● Στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα αμφισβητήσει τη Νέα Δημοκρατία

Η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις υπάρχει «διπλή» ανάγνωση για τις μετρήσεις και τα δημοσκοπικά μηνύματα. Για να αρχίζουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να αυξάνονται όλο και περισσότερο ο Ανδρουλάκης «τράβηξε» τα αυτιά βουλευτών και στελεχών του και ζήτησε περισσότερη δουλειά. «Να παράγουμε έναν αξιόπιστο και σοβαρό λόγο. Να μιλάμε με ειλικρίνεια και να μην κάνουμε μικροπολιτική. Να προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ρεαλισμό και να είμαστε φυσικά πάντα σύμφωνοι με τις αξίες και τις αρχές μας».

Από τη μία γίνεται σαφές ότι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όχι μόνο για να καταγραφεί η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές αλλά κυρίως για να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη – και με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να τρέχουν – φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «εισπράξει» από τις απώλειες. Φωνές οι οποίες δεν είναι και πολύ κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχει ποσοστά γύρω στο 15% με 16% στην πρόθεση ψήφου για να μπορέσει να χτυπήσει κάτι περισσότερο στις ευρωεκλογές. Ο εκλογικός στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη «αναθεωρήθηκε» καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν υπάρχει ταβάνι.

Με σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη

Όσο για τη ρητορική που θα ακολουθήσει ο Ανδρουλάκης το επόμενο διάστημα, αυτή δεν είναι άλλη από την επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία σε θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής. «Ποιότητα ζωής δεν είναι αυτό που προσφέρουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Ποιότητα ζωής δεν είναι να έχουμε δημόσια νοσοκομεία σε δεινή κατάσταση. Ποιότητα ζωής δεν είναι να έχουμε πανάκριβη ιδιωτική εκπαίδευση και τα δημόσια πανεπιστήμια να παρακμάζουν. Ποιότητα ζωής δεν είναι χαμηλής ποιότητας και ακριβού κόστους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ποιότητα ζωής δεν είναι τα βασικά αγαθά να έχουν αυξηθεί κατά 30% και κάποιοι να επιμένουν ότι η αγορά αυτορυθμίζεται».

Διαβάστε επίσης:

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στους δρόμους τα τρακτέρ παρά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη – Μήνυμα σήμερα από την Agrotica

Γερουλάνος σε Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια: Πώς γίνεται ένας εκπρόσωπος της αγάπης να μιλάει με τόσο μίσος;

Νέα Αριστερά: Ο κ. Μητσοτάκης ούτε τους αγρότες έπεισε, ούτε καθησύχασε τους πολίτες της Θεσσαλίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:22