search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:03
MENU CLOSE

Μπορέλ: «Χρειάζεται στενότερη συνεργασία με την Τουρκία και αποφυγή των αντιπαραθέσεων»

04.02.2024 00:32
BOREL

Την ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας επεσήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το Κυπριακό.

«Πρέπει να ζητήσουμε στενότερη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις», επεσήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ μετά την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και ειδικότερα για το εάν και το 2024 θα είναι έτος δοκιμής για Τουρκία ή εάν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι αρκετά για επιπλέον πρόοδο ακόμη και σε σχέση με την απελευθέρωση της βίζας, ο Ζοζέπ Μπορέλ απάντησε ότι «όλοι συμφωνούν πως απαιτείται περισσότερη συνεργασία με την Τουρκία και αποφυγή αντιπαραθέσεων, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των γεγονότων. Δε γνωρίζω τι θα συμβεί με τις θεωρήσεις, που άλλωστε δε συζητήθηκαν σήμερα, αλλά η γενική αίσθηση είναι ότι και για να λύσουμε το Κυπριακό, που για την ΕΕ είναι ψηλά στην ατζέντα, πρέπει να συνεργαστούμε περισσότερο με την Τουρκία, με έναν θετικό τρόπο».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Χάτζα Λαχμπίμπ ανέφερε ότι «πρόκειται για απαραίτητο εταίρο, με τον οποίο δεν είμαστε ευθυγραμμισμένοι σε ορισμένα θέματα, όπως το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά και διαφορές με κράτη μέλη όπως η Κύπρος».

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ – «Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Μπορέλ

Βίντεο – σοκ: Τούρκος ταξιτζής δολοφονεί Βρετανίδα και αυτοπυροβολείται – Είχε εμμονή μαζί της

Β. Ιρλανδία: Ιστορικό ορόσημο – Για πρώτη φορά πρωθυπουργός από το εθνικιστικό Σιν Φέιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31