search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:30
MENU CLOSE

Βιβλίο: Βαγγέλης Μεϊμαράκης – «Η πορεία μου»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2319
01/02/2024
04.02.2024 06:00
vivlio

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Η Πορεία μου

Αθήνα – Βρυξέλλες – Στρασβούργο

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει μια μακρά θητεία στην πολιτική σκηνή της Μεταπολίτευσης με έντονη παρουσία που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη. Η παρούσα έκδοση, η οποία δεν διατίθεται στο εμπόριο και φέρει το σήμα της epp group in the European Parliament, καλύπτει ολόκληρη την πολιτική διαδρομή τού Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η οποία αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια το 1971 ως ενεργός φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φτάνει έως και το καλοκαίρι του 2023.

Ο πολιτικός με τη συνεχή και αδιάκοπη ενεργό πολιτική παρουσία παραθέτει όλη τη διαδρομή του υπό τη σκέπη του κόμματος της Ν.Δ. που υπηρέτησε με συνέπεια, αφού πέρασε από τις σημαντικότερες βαθμίδες του δημόσιου βίου, μεταξύ αυτών κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος 1991-92, υπουργός Εθνικής Άμυνας 2006-2009, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων 2012-2015. Το 2015 εκλέγεται πρόεδρος της Ν.Δ., στην κορυφαία στιγμή της πολιτικής καριέρας του. Πράγματι ο Μεϊμαράκης συνέδεσε το όνομά του όσο λίγοι με τη μεταπολιτευτική Ν.Δ. Υπήρξε αδιαμφισβήτητα και αταλάντευτα πιστός νεοδημοκράτης, κάτι που του αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους. Το 2019 εκλέγεται ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος, αρμόδιος για τις σχέσεις με τα Εθνικά Κοινοβούλια.

Στην έκδοση αυτή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνει έναν γενικό απολογισμό της πολιτικής του σταδιοδρομίας δίνοντας έμφαση στη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάνει, όπως λέει ο ίδιος, μια κατάθεση ψυχής και απευθύνεται σε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του και πίστεψαν στα οράματα και τις ιδέες του. Απευθύνεται λοιπόν πρωτίστως σε όλους τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν και επικεντρώνεται στην αφήγηση της ευρωπαϊκής του θητείας ως πολιτικού αλλά και ως ανθρώπου του οποίου η ελληνική πολιτική και προσωπική καθημερινότητα εντάχτηκε στην ευρωπαϊκή.

Το βιβλίο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Είναι μια προσωπική κατάθεση, μια χειραψία που ανταλλάσσει με τον κόσμο που τον στήριξε και τον στηρίζει, ένα ευχαριστώ αλλά ταυτόχρονα και μια ενημέρωση για το έργο του στην Ευρωβουλή.

Διαβάστε επίσης:

Bιβλίο: Οι προτάσεις της εβδομάδας

Bιβλιο: Ο μακρύς χρυσούς αιώνας της ανθρωπότητας

Βιβλίο: Το θολό όριο των πόθων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:28