search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Χανιά: Είχε για μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι – «Προσοχή στον επίμονο βήχα» (photos)

05.02.2024 11:46
chania_kokkalo_0502_1460-820_new
credit: zarpanews.gr

Μπροστά σε ένα… ασυνήθιστο περιστατικό βρέθηκε ο πνευμονολόγος, Στέλιος Βιττωράκης, μετά από μία βρογχοσκόπηση που έκανε πρόσφατα σε κλινική των Χανίων.

Συγκεκριμένα, τον επισκέφθηκε μία γυναίκα, με έντονα συμπτώματα βήχα. Η… έκπληξη που έκρυβε ο βήχας, ήταν ένα οστό, ένα κόκκαλο από κουνέλι μέσα στον πνεύμονά της.

«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί», τόνισε μιλώντας στο zarpanews.gr ο πνευμονολόγος.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως το γεύμα είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες. Η ασθενής θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Το ότι πέρασε γρήγορα το επεισόδιο την καθησύχασε, ώσπου ο βήχας επανήλθε.

«Όταν είδαμε ότι είναι κόκκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι», σημείωσε ο κ. Βιττωράκης.

Σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, παρόμοια περιστατικό έχουν συμβεί στο παρελθόν. «Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα», είπε.

«Προσοχή στον επίμονο βήχα»

«Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί από αυτό το συμβάν είναι πως είτε τα συμπτώματα είναι έντονα, είτε όχι, είτε υπάρχει φλεγμονή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και καλό θα ήταν να μεριμνήσει να εξεταστεί σύντομα», τόνισε ο κ. Βιττωράκης.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Χαμός σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου – Επεισόδια, μηνύσεις και… συλλήψεις! (video)

Πετράλωνα: Διαρρήκτες έκαναν μπάνιο, ξυρίστηκαν και μετά «άδειασαν» το σπίτι (Photos)

Θεσσαλονίκη: Πορεία των αγροτών στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:28