search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:05
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ: Τετραήμερο εκλογών από αύριο για τους δημοσιογράφους

05.02.2024 12:35
esiea_grafeia

Από αύριο έως την Παρασκευή οι δημοσιογράφοι της Αθήνας ψηφίζουν στα κεντρικά της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας.

Η προεκλογική περίοδος είχε χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα που παρατηρήθηκαν στις εθνικές εκλογές, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής με αξιοποίηση κάθε «καναλιού» επικοινωνίας. Στην «πρώτη γραμμή» και στις αρχαιρεσίες των δημοσιογράφων ήταν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Tik Tok, Instragram, Facebook, Χ) αλλά και πιο παραδοσιακοί τρόποι όπως το sms και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Για τις επόμενες τέσσερις ημέρες τα (εγγεγραμμένα) μέλη της ΕΣΗΕΑ- περίπου 6.200 ενεργοί επαγγελματίες, άνεργοι και συνταξιούχοι- καλούνται να εκλέξουν Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή.

Στην Ακαδημίας 20 θα υπάρχουν έξι εκλογικά τμήματα με πέντε κάλπες το καθένα.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης τα μέλη της ΕΣΗΕΑ έχουν να  επιλέξουν ανάμεσα σε συνολικά 420 υποψηφίους. Οι  έξι συνδυασμοί από τους οποίους θα προκύψει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι: «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ», «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ», «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ», «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΜΕ», «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Σταυρούς διεκδικούν επίσης και δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι υποψήφιοι στα Πειθαρχικά Συμβούλια και στο Μεικτό (συμβούλιο) της Ένωσης.

Έχει ενδιαφέρον ότι η μέση ηλικία των υποψηφίων έχει «κατέβει» σε σχέση με προηγούμενες περιόδους και στα ψηφοδέλτια εκτιμάται πως είναι σημαντικό το ποσοστό των εν ενεργεία δημοσιογράφων έναντι των συνταξιούχων. Ο αριθμός των ανέργων εκτιμάται ότι έχει εμφανίσει υποχώρηση διότι στο μεσοδιάστημα αρκετοί είναι εκείνοι που απορροφήθηκαν χάρη σε ανάγκες που παρουσιάστηκαν κυρίως σε ψηφιακά Μέσα.

Κάλπες επίσης θα έχουν στηθεί  για την έγκριση Προϋπολογισμού, Απολογισμού, Καταγγελία ΣΣΕ – κήρυξη απεργιών αλλά και μια για την έγκριση της Συγχώνευσης ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ (δηλαδή Εφημερίδων- Περιοδικών και ιστοσελίδων).

Διαβάστε επίσης:

Alpha: «Βαφτίσια» για τη νέα σειρά των Ρέππα – Παπαθανασίου

J2US: Πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου – Δείτε το τρέιλερ της 6ης σεζόν

Ναταλία Γερμανού: «Κήρυγμα;» – Η ενόχληση και το «καρφί» της Χρηστίδου για… την απουσιολόγο στο σχολείο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:02