search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:22
MENU CLOSE

Πόλεμος στη Γάζα: Φανατικοί έποικοι επιτίθενται σε οργανώσεις μπλοκάροντας την ανθρωπιστική βοήθεια (Videos)

06.02.2024 17:04
epoikoi

Περισσότερα από 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα έχουν μπλοκαριστεί από διαδηλωτές, σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12.

Οι διαδηλωτές είναι εβραίοι έποικοι, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στο μεθοριακό πέρασμα Καρέμ Αμπού Σάλεμ, από το οποίο πρόλαβαν να περάσουν 70 φορτηγά. Τα υπόλοιπα 132 που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα και φάρμακα για τους άμαχους Παλαιστίνιους παραμένουν καθηλωμένα από τους εποίκους, που κρατούν ισραηλινές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά των Παλαιστίνιων και των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Οι εβραίοι έποικοι υποστηρίζουν ότι πριν από την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί η απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατά η Χαμάς.

Οι εβραίοι έποικοι συγκεντρώθηκαν στο μεθοριακό πέρασμα για να μπλοκάρουν την ανθρωπιστική βοήθεια παρότι ο ισραηλινός στρατός έχει χαρακτηρίσει στρατιωτική ζώνη την περιοχή.

Αντίστοιχες εικόνες είχαν εκτυλιχθεί την Κυριακή στο λιμάνι Ασντόντ, όπου έποικοι παρεμπόδισαν φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα στη Γάζα. Επιπλέον, ένα κομβόι της UNRWA που επρόκειτο να κατευθυνθεί στη βόρεια Γάζα, επλήγη από πυρά από το ισραηλινό ναυτικό, χθες  Δευτέρα.

Η UNRWA έχει στοχοποιηθεί από το ίδιο το ισραηλινό κράτος, που κατηγορεί την ανθρωπιστική οργάνωση του ΟΗΕ ότι λειτουργεί ως προκάλυμμα για ενόπλους της Χαμάς. Οι ισχυρισμοί αυτοί είχαν ως συνέπεια να διακοπούν οι χορηγίες των περισσότερων δυτικών κρατών προς την οργάνωση, παρόλο που δεν έχουν αποδειχτεί βάσιμοι οι ισραηλινοί ισχυρισμοί και διεξάγεται εσωτερική έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ντόροθι Κλάους, επικεφαλής της UNRWA στο Λίβανο προειδοποίησε ότι η υπηρεσία έχει δυνατότητα να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους στο Λίβανο μέχρι το τέλος Μαρτίου, μετά τη διακοπή των χορηγιών από 19 χώρες. Η Κλάους προειδοποίησε ότι αν δεν επαναληφθεί η ροή οικονομικής στήριξης της ανθρωπιστικής οργάνωσης θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα όλοι οι Παλαιστίνιοι που ζουν στα 12 προσφυγικά στρατόπεδα του Λιβάνου, δηλαδή περίπου 500 χιλιάδες άνθρωποι.

 Χαρακτηριστική του κλίματος κατά των υπηρεσιών του ΟΗΕ που έχει δημιουργήσει η ισραηλινή ηγεσία είναι η διαδήλωση εκατοντάδων εποίκων και εθνικιστών έξω από τα γραφεία της  UNRWA στην Ιερουσαλήμ, με κεντρικό σύνθημα το κλείσιμο της ανθρωπιστικής οργάνωσης.

«Η UNRWA είναι ένα κεφάλαιο της Χαμάς», φώναζαν οι διαδηλωτές, που ήταν φανατικοί εβραίοι από την περιοχή Μααλότ Ντάφνα, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της UNRWA. Στη διαδήλωση πήραν μέρος και εκπρόσωποι ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων.

Διαβάστε επίσης:

«Εργολάβος» της γκάφας ο Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Μακρόν με τον αποβιώσαντα Μιτεράν, είπε ότι συναντήθηκε μαζί του (Video)

Βασιλιάς Κάρολος: Έφτασε ο πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο – Στην Καλιφόρνια έμεινε η Μέγκαν Μαρκλ

Βασιλιάς Κάρολος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο αν επιδεινωθεί η υγεία του – Σε «δοκιμασία» η βασιλική οικογένεια μετά το σοκ της διάγνωσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:22