search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:27
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Υποκρισία να μην αντιδρά κανείς αν ευλογήσω έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται κόσμο, αλλά μόνο αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο

07.02.2024 16:28
papas fragkiskos 654- new

Την υποκρισία του σύγχρονου κόσμου αλλά και την προοδευτική σκέψη που τον διακατέχει ως προσωπικότητα κατέδειξε για μία ακόμη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο προκαθήμενος των Καθολικών, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Credere», αναφέρθηκε και πάλι στην απόφασή του υπέρ της ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών από τους καθολικούς ιερείς.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Φραγκίσκος δήλωσε: «κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι υποκρισία. Το κεντρικό σημείο της απόφασής μου αυτής, είναι το αίσθημα υποδοχής».

Ο Αργεντινός ποντίφικας συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να αρνείται κανείς την ευλογία σε κανέναν» και ότι «ευλογεί δύο ανθρώπους που αγαπιούνται -στους οποίους ζητά να προσευχηθούν και γι’ αυτόν- όχι ένα ομόφυλο γάμο».

Η θέση του πάπα, ουσιαστικά, είναι ότι «η ευλογία πρέπει να δίδεται σε όλους τους ανθρώπους που είναι σε θέση να λάβουν την θεία βάπτιση».

«Ο κόσμος υποφέρει, εμείς οι ιερείς, κάποιες φορές, ζούμε με ανέσεις. Πρέπει να νιώσουμε την κούραση, το πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο Φραγκίσκος.

Διαβάστε επίσης:

Από γκάφα σε γκάφα ο Τζο Μπάιντεν: Τώρα ξέχασε ακόμα και το όνομα της… Χαμάς σε ομιλία του

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναλαμβάνει ευθύνες – Παραμένει βαθύ το ρήγμα στη σχέση του με τον Χάρι (videos)

Γάζα: Σχέδιο της Χαμάς για κατάπαυση πυρός 135 ημερών – Προτείνει αποχώρηση Ισραηλινών και συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:27