search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:02
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη στον youtuber για την κακοποίηση ΑμεΑ – «Υπήρχε συναίνεση» ισχυρίζεται ο ίδιος  

07.02.2024 15:49
youtuber new

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε στον youtuber ο οποίος μετέδιδε σκηνές εξευτελισμού και κακοποιούσε ΑμεΑ.

Ειδικότερα, κατηγορείται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες, λέει πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης, πως υπήρχε συναίνεση και διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση.

Αρρωστημένα video

Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του youtube και του tiktok, ο «Αρχηγός» κατηγορείται ότι μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους ακολούθους.

Η… επικερδής διαδικασία που ακολουθούσε κατά τις μεταδόσεις τους ήταν η εξής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Οι θεατές έθεταν διάφορες προκλήσεις πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο και ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να πραγματοποιήσουν τις προκλήσεις αυτές.

Το βάναυσο «παιχνίδι» προέβλεπε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι κατά τη διάρκεια της, σε ζωντανό χρόνο, προβολής, οι θεατές μπορούσαν με ανάλογη πληρωμή να ζητήσουν όποια βαναυσότητα -ή «πρόκληση» κατά τον κατηγορούμενο- ήθελαν να δουν σε βάρος των αδύναμων συνανθρώπων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις «προκλήσεις» περιλαμβάνονταν από εξυβρίσεις και προσβλητικές εκφράσεις έως βαριές σωματικές κακοποιήσεις.

Ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Κατηγορείται ότι για περισσότερο από ένα χρόνο προέβαινε σε κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Tο μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Πέθανε ξαφνικά 8χρονος μαθητής

Ρέθυμνο: Πλήθος μηνυμάτων από υποψήφιους «πελάτες»-βιαστές στο κινητό της 14χρονης – Τι έδειξε η άρση απορρήτου (video)

Ελαιόλαδο: Πώς φτάνουμε να το πληρώνουμε «χρυσό» – Η διαδρομή από τον παραγωγό μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:00