search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:38
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα μετάλλια των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού – Περιλαμβάνουν κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ (Photos/Videos)

08.02.2024 17:06
olympiakoi metallia

Τα μετάλλια στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι δεν ήταν μόνο εμπνευσμένα από τον Πύργο του Άιφελ – το καθένα περιέχει ένα πρωτότυπο κομμάτι του ορόσημου του 19ου αιώνα.

Αποκαλύπτοντας τα σχέδια την Πέμπτη, οι διοργανωτές των Αγώνων είπαν ότι τα σιδερένια κομμάτια που αφαιρέθηκαν από τον Πύργο του Άιφελ κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανακαινίσεων είχαν αποθηκευτεί και τώρα τοποθετήθηκαν για να δημιουργήσουν το εξαγωνικό κεντρικό κομμάτι των μεταλλίων. Η κίνηση, πρόσθεσαν, θα δώσει στους επιτυχημένους αθλητές «πραγματικά κομμάτια της ιστορίας του Παρισιού» για να πάρουν μαζί τους σπίτι τους.

@cnn Created by renowned jewelers Chaumet, medals in the upcoming 2024 Olympic Games will feature a piece of the Eiffel Tower’s original iron structure, removed from the landmark during renovation work carried out in the 20th century and repurposed to create a hexagonal centerpiece. #CNN #paris #olympic #news #design #cnnstyle ♬ original sound – CNN

Το σχέδιο επιμελήθηκε ο Γάλλος κοσμηματοπώλης Chaumet, του οποίου η μητρική εταιρεία LVMH υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία χορηγίας με τη διοργάνωση Παρίσι 2024 το περασμένο καλοκαίρι.

Στο πίσω μέρος των μεταλλίων θα είναι η αρχαιοελληνική θεά Νίκη με την Ακρόπολη στη μία μεριά και τον Πύργο του Άιφελ στην άλλη. Στα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων θα απεικονίζεται ο Πύργος του Άιφελ από κάτω και θα έχουν σφραγίδα με το «Παρίσι 2024» σε γραφή μπράιγ – φόρος τιμής στον Γάλλο που την επινόησε. Τα 5.084 μετάλλια παράγονται από το νομισματοκοπείο της Γαλλίας

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, «ορισμένα μεταλλικά στοιχεία» αφαιρέθηκαν από τον Πύργο του Άιφελ κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης τον 20ο αιώνα και «έχουν διατηρηθεί προσεκτικά έκτοτε». Η χαρακτηριστική σκούρα καφέ μπογιά του Πύργου του Άιφελ καθαρίστηκε και τα κομμάτια κόπηκαν σε εξάγωνα προτού αποτυπωθεί σε ανάγλυφο το λογότυπο του Παρισιού 2024.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Συμφώνησε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ – Με Συλαϊδόπουλο κόντρα στον ΟΦΗ

Οπαδική βία: Στις 13/2 ανοίγουν τα γήπεδα – Από τις 6/3 οι κάμερες και από τις 9/4 τα ταυτοποιημένα εισιτήρια (video)

Κούγιας: Κατέθεσε στην ΕΕΑ και παρέδωσε 200 σελίδες για «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15