search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:29
MENU CLOSE

Judith Godreche: Η γαλλίδα ηθοποιός κατήγγειλε τον σκηνοθέτη Benoit Jacquot για βιασμό

07.02.2024 16:32
Godreche_Jacquot_0702_1920-1080_new
credit: AP

Η γαλλίδα ηθοποιός, Judith Godreche, κατέθεσε αγωγή κατά του διάσημου γάλλου σκηνοθέτη, Benoit Jacquot, κατηγορώντας τον ότι τη βίασε όταν ήταν έφηβη, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Τον Ιανουάριο, η Godreche κατηγόρησε τον σκηνοθέτη ότι τη χειραγωγούσε σε ερωτική σχέση ως ευάλωτη ανήλικη ηθοποιό. Εκείνη ήταν 14 ετών και εκείνος 39, ενώ κατήγγειλε και τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας ότι κάλυπτε την κακοποίησή της.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η οποία δημοσίευσε το θέμα, ανέφερε ότι ο Jacquot αρνείται «σθεναρά» τους ισχυρισμούς.

Η σχέση τους ξεκίνησε το 1986, όταν η ηθοποιός ήταν μόλις 14 ετών και έληξε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η ίδια είπε ότι παρέμεινε «στα χέρια του» για έξι χρόνια, πρωταγωνιστώντας σε δύο ταινίες που σκηνοθέτησε, το «Les Mendiants» το 1987 και το «La Desenchantee» το 1990.

Η Godreche πήρε την απόφαση να μιλήσει, όταν ανακάλυψε ότι ο Jacquot καυχιόταν για τη σχέση τους, ενώ υποστήριζε ότι ο κινηματογράφος παρείχε «κάλυψη» γι’ αυτήν, σε ένα ντοκιμαντέρ του 2011.

«Έκανα εμετό. Η συναίνεση δεν υπάρχει όταν είσαι 14 ετών. Δεν με αποπλάνησε, αλλά με χειραγώγησε», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι TMC η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Υποκρισία να μην αντιδρά κανείς αν ευλογήσω έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται κόσμο, αλλά μόνο αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο

Από γκάφα σε γκάφα ο Τζο Μπάιντεν: Τώρα ξέχασε ακόμα και το όνομα της… Χαμάς σε ομιλία του

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναλαμβάνει ευθύνες – Παραμένει βαθύ το ρήγμα στη σχέση του με τον Χάρι (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:29