search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:14
MENU CLOSE

Αιφνίδια παρέμβαση ομάδας φοιτητών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (Photos/Video)

08.02.2024 20:27
foitites-astynomia

Μια μικρή ομάδα φοιτητών αιφνίδιασε τους αστυνομικούς που φυλάσσουν το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιώντας παρέμβαση με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μάλιστα μπροστά στις κάμερες των δημοσιογράφων άνοιξαν πανό, το οποίο επιχείρησαν να αναρτήσουν στον φράχτη του Προεδρικού, που βρίσκεται απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την αποχώρηση του κ. Βέμπερ μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν για να απομακρύνουν με σπρωξίματα τους φοιτητές οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί «το εκτρωματικό νομοσχέδιο» ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν δυνάμεις των ΥΜΕΤ.

Νωρίτερα σήμερα, χιλιάδες φοιτητές από όλη την χώρα «πλημμύρισαν» το κέντρο της Αθήνας και φώναξαν ένα βροντερό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στο μεγαλύτερο φοιτητικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων, δημιούργησαν ένα ενθουσιώδες, τεράστιο, νεανικό ποτάμι που απαίτησε «πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές».

Οι φοιτητές ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας για να διατρανώσουν την απαίτησή τους να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε αργότερα την Πέμπτη σε δημόσια διαβούλευση. Στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, συμμετείχαν φοιτητές από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, την Κρήτη και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: «Αμέρικαν μπαρ» η συνεδρίαση – Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Μαρκόπουλος και Βρεττός

Δημοσκόπηση Alco: Ελληνικό πρόβλημα η ακρίβεια – «Όχι» στα απογευματινά χειρουργεία – Μεγάλη φθορά της ΝΔ

Βορίδης για αγρότες: Συνάντηση με Μητσοτάκη ναι, αλλά όχι την Δευτέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 09:11