search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:33
MENU CLOSE

Θοδωρής Αθερίδης για τον αλκοολισμό: «Είναι ασθένεια προοδευτική, θανατηφόρα – Ο εξευτελισμός είχε χτυπήσει πάτο» (video)

08.02.2024 17:03
ATHERIDIS_0802_1460-820_new
credit: NDP Photo Agency

Ο Θοδωρής Αθερίδης προχώρησε σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για την περίοδο που είχε εξάρτηση από το αλκοόλ, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Μην κολλάς» για τη μείωση της βλάβης από εθιστικές συνήθειες.

«Είχα ένα background από έναν πατέρα που ήταν πότης πότης, όχι αστεία. Στα 15 μου εμφάνισα ξαφνικά από το πουθενά κρίσεις πανικού, που δεν ήταν και της μόδας τότε. Πίστευα ότι έρχονται δαίμονες, ή έχει μπει μέσα μου ο διάολος. Είχα κοιμηθεί με την εικόνα της Παναγίας, η μαμά μου με πήγε στην εκκλησία. Και με πήγαν στο ΙΚΑ σε έναν νευρολόγο, ο οποίος είπε ότι στον μπαμπά μου ότι στην εφηβεία καμιά φορά εμφανίζονται αυτά και μου έδωσε κάτι φάρμακα», είπε αρχικά, σε απόσπασμα της ομιλίας του που προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό».

«Στην τρίτη κρίση πανικού, Νοέμβριο βράδυ, έτρεξα στο ουζερί που τα έπινε ο μπαμπάς μου με τους φίλους του. Ήταν όλοι γέροι, γιατροί, δικηγόροι κλπ.. Με βλέπει και μου λέει “Πάλι;” και του λέω “Ναι”. Μου λέει “κάτσε εκεί” και λέει “Γιάννη, πιάσε μια μπύρα”. Η κρίση πανικού κρατάει 20 με 30 λεπτά και επειδή χαλάρωσα με την μπύρα, κάθε φορά έπαιρνα μια μπύρα και σιγά σιγά την έβαλα στη ζωή μου», εξήγησε ο γνωστός ηθοποιός.

«Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν ηρωίνη και εγώ δεν πήρα ποτέ γιατί φοβόμουν. Αυτό με έσωσε, γιατί με τα προβλήματα που είχα, αν είχα δοκιμάσει και καταλάβαινα ότι δεν με πειράζει, ότι δεν πέθανα, θα ξαναέπαιρνα και θα είχα μια άλλη εξέλιξη. Με το αλκοόλ την πάτησα και κατέληξα να πίνω ένα μπουκάλι ουίσκι την ημέρα με πάρα πολλές μπύρες κλπ.. Όλα αυτά σαν καταναγκασμός, δηλαδή αισθανόσουν ότι είναι φάρμακο», συνέχισε.

«Δεν είχα ποτέ εικόνα μεθυσμένου και αλκοολικού, παρά μόνο αργά το βράδυ πια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι μπορώ να γράψω ή να παίξω χωρίς αλκοόλ. Δεν υπήρχε αυτή η περίπτωση. Κοιμόμουν μία ώρα και ξυπνούσα με έναν πόνο στο στήθος, ο οποίος δεν έφευγε αν δεν έπινα μπύρα στις 4 το πρωί. Έπινα από τις 4 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, για 40 ημέρες», πρόσθεσε.

«Μου έλεγαν πολλά χρόνια ότι πίνω, δεν τους άκουγα, σου βγαίνει και ένα ενοχικό σύμπλεγμα “όχι δεν είμαι και τι είναι αυτά που λέτε”. Από την παραδοχή, από εκεί ξεκινάει, από το να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα. Αν δεν το παραδεχτείς αυτό, δεν κάνεις τίποτα. Τον Αύγουστο του 1999 -θα σας το πω, θα σοκαριστείτε, αλλά για να καταλάβετε ότι δεν έχει πάτο αυτό το πράγμα-, ήπια 26 καραφάκια τσικουδιά και ξαφνικά όπως μιλούσα έπεσα με το κεφάλι στο τραπέζι και με έτρεχαν στη θάλασσα να κάνω εμετό. Ο εξευτελισμός είχε χτυπήσει πάτο, δεν σταματάει αυτό το πράγμα. Μια φορά αλκοολικός, πάντα αλκοολικός. Είναι ασθένεια προοδευτική, θανατηφόρα ο αλκοολισμός. Πάντα είσαι υπεύθυνος για την ανάρρωσή σου», τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Έχει τρύπιες τσέπες» λέει ο μπαμπάς του – «Δεν τα πάει καλά με τα οικονομικά» (Video)

Μικρούτσικος: Απαντά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να «πεθαίνει» ή να «φεύγει από την εκπομπή της Καινούργιου» (Video)

Αθηνά Αφαλίδου: «Ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με λέμφωμα Non-Hodgkin στο 4ο στάδιο – Είναι ένας καρκίνος στο αίμα» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:24