search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:51
MENU CLOSE

Καιρός: Τέλος οι Αλκυονίδες, έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη μίνι κακοκαιρία

09.02.2024 19:54
vroxi kairos 987- new

«Ευεργετικές» αλλαγές στον καιρό θα φέρουν οι πολυαναμενόμενες βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του μετεωρολόγου του Alpha Γιώργου Τσατραφύλλια, μετά από έναν άνυδρο χειμώνα, οι βροχές αναμένεται να φέρουν…ανακούφιση, αλλά και ανησυχία σε ορισμένες περιοχές λόγω της πιθανής έντασης τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια

«Καλημέρα! Ευεγερτικές-α θα είναι οι βροχές-χιόνια(στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά από ένα άνυδρο χειμώνα ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (πλημμύρες – κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.

Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο ( νοτιάδες 9 μποφόρ).

Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά».

Καλλιάνος: «Γραμμή λαίλαπας» θα σαρώσει την Αττική

Άστατος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Η «γραμμή λαίλαπας» θα «σαρώσει» και την Αττική με βροχές και καταιγίδες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, τόνισε ο μετεωρολόγος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Καλλιάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Mega, ο καιρός την Κυριακή θα είναι άστατος με καταιγίδες να σημειώνονται στα δυτικά και βροχές στα βόρεια.

Μάλιστα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ένα φαινόμενο το οποίο ονομάζεται «γραμμή λαίλαπας» θα φέρει καταιγίδες σε ευθεία γραμμή από την περιοχή περίπου των Κυθήρων μέχρι και τη Σκύρο, που θα κινηθούν από τις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδος, νοτιοανατολικότερα και θα περάσουν περίπου μετά τα μεσάνυχτα πάνω από την Αττική.

Ο άστατος καιρός σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο θα παραμείνει, με τοπικές βροχές έως και την Πέμπτη, όχι όμως ανησυχητικές. Επιπλέον, ισχυροί νοτιάδες 7-8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Βροχερή η Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Παναγιώτη Γιαννόπουλου την Κυριακή και από τα δυτικά θα περάσουμε σε μια φθινοπωρινή εκδοχή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Η κακοκαιρία ξεκινά από τα δυτικά – πρώτα στο βόρειο Ιόνιο – από το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η Δευτέρα θα είναι μια βροχερή ημέρα για όλη τη χώρα, με τις καταιγίδες να χτυπούν κυρίως στο Αιγαίο.

Η Αττική θα βρεθεί στο στόχαστρο αργά το βράδυ της Κυριακής.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Όμως, καθώς θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, και πάλι θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Πέταξαν σανό στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και έχυσαν συμβολικά γάλα – Μπλόκο με τρακτέρ και στα Νέα Μουδανιά

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές και προειδοποιούν με μπλακ άουτ

Εύβοια: Εργατικό δυστύχημα στο Βασιλικό – Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58