search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:28
MENU CLOSE

Στο ναυτοδικείο οι ΟΥΚαδες – Πίσω στην Ευελπίδων το μέλος των «Πυρήνων», δίωξη για πλημέλλημα στον πορτιέρη

10.02.2024 17:21
evelpidwn syllipseis

Μόνο σε βάρος του ενός συλληφθέντα πορτιέρη ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μετά τις καταθέσεις τους στην Εισαγγελία Πειραιά τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων και το μέλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς επιστρέφει στην Ευελπίδων, για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων, λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά.

«Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση»

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν την υπόθεση, που αφορά το οργανωμένο έγκλημα, εξαιρετικά σοβαρή, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι συλλήψεις έγιναν, το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, ύστερα από πληροφορίες που ήθελαν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να ετοιμάζονται να διαθέσουν σημαντική ποσότητα εκρηκτικών σε πρόσωπο που έχει κατηγορηθεί για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστόλια, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδύκαυστα φυτίλια, δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώην μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς βρέθηκε ένα όπλο καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Στην κατοχή των υπολοίπων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, TNT σε τεμάχια των 250 γραμ., τέσσερις πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα κ.ά.

Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν τώρα οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο τρόπος τον οποίο κατάφεραν οι συλληφθέντες να «εφοδιαστούν» με τόσο μεγάλη ποσότητα πολεμικού υλικού, χωρίς να αποκλείεται κάποια εξ αυτών να εκλάπηκαν από αποθήκη του στρατού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς ανέπτυξε στενές σχέσεις με πρόσωπο από την Greek Mafia, που πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή (δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό), την εποχή που κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι σχέσεις διατηρήθηκαν και όταν αποφυλακίστηκε.

Το …βιογραφικό τους

Πάντως, εκτός από το μέλος της ΣΠΦ, που έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τρομοκρατία, ποινικό παρελθόν έχουν και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες.

Ο δεύτερος χε κατηγορηθεί το 2023 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι, και το 2018 για βιασμό στον Πειραιά.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος είναι συγγενής του δεύτερου, είχε κατηγορηθεί το 2020 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο Βόλο. Τέσσερα χρόνια αργότερα συνελήφθη στην Καλαμάτα γιατί κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και βολίδες τύπου «στυλό».

Ο τέταρτος είχε συλληφθεί το 2023 για ναρκωτικά, όταν βρέθηκαν στην κατοχή του 4 γραμμάρια κοκαΐνης και φιαλίδιο με ενέσιμη τεστοστερόνη. Είχε συλληφθεί και το 2012, όταν τραυμάτισε σοβαρά με τη μοτοσικλέτα του και εγκατέλειψε στην άσφαλτο μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Διαβάστε επίσης:

Meteo: Καιρικό «κοκτέιλ» με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι και σκόνη – Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Γιάννης Μάγγος: Η πληρωμένη απάντηση στη Λίνα Κλείτου

Σοκ στη Λάρισα: 54χρονος θώπευε την εγγονή του – «Αυτή με προκάλεσε», είπε στην απολογία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:26