search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Γαλλία: Ακτιβίστριες για το κλίμα πέταξαν σούπα και σε πίνακα του Μονέ (photos/video)

12.02.2024 10:15
monet_pinakas

Μετά τη Μόνα Λίζα, σειρά είχε η «Άνοιξη»…

Ακτιβίστριες της οργάνωσης Riposte Alimentaire, που πριν λίγες ημέρες είχαν πετάξει σούπα στον πίνακα της Τζιοκόντα στο Λούβρο, έκαναν το ίδιο και με το έργο του Κλοντ Μονέ στο μουσείο της Λυών.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνονται δύο ακτιβίστριες για το κλίμα να πετούν σούπα στον πίνακα του 1872, ο οποίος, ευτυχώς, προστατεύεται από γυαλί.

Παρά το προστατευτικό γυαλί ωστόσο, το μουσείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε λεπτομερή επιθεώρηση του πίνακα ζωγραφικής μετά την επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Η φετινή άνοιξη θα είναι η τελευταία που θα έχουμε στη διάθεσή μας αν δεν αντιδράσουμε. Τι θα ζωγραφίζουν οι μελλοντικοί καλλιτέχνες; Τι θα ονειρευόμαστε αν δεν υπάρχει πια άνοιξη;» φώναξαν στους επισκέπτες του μουσείου, οι δύο ακτιβίστριες.

Σε ανάρτησή της στο Χ η περιβαλλοντική ομάδα υποστήριξε ότι «εμείς αγαπάμε την τέχνη αλλά οι μελλοντικοί καλλιτέχνες δεν θα έχουν τίποτα να ζωγραφίσουν σε έναν κατεστραμένο πλανήτη».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ανησυχία για την υγεία του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν – Εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με την παλαιότερη ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Κέλβιν Κιπτούμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:21