search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:55
MENU CLOSE

Ιταλία: Με…χαμόγελα η συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον Χαβιέρ Μιλέι (Photos)

12.02.2024 21:51
MELONI_MILEI
AP

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι «κατά την συνάντηση, έγινε αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών και στην κοινή βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αρχίζοντας από τους τομείς της ενέργειας, της οικονομικής συνεργασίας, τις υποδομές και την γεωργία».

Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι και ο Χαβιέρ Μιλέι συμφώνησαν στην ανάγκη στενού συντονισμού της ομάδας χωρών της G7 (της οποίας η Ιταλία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία μέχρι το τέλος Ιουνίου) με εκείνη της G20.

Η πρωθυπουργός Μελόνι υπενθύμισε επίσης ότι σύντομα αναμένεται στο Μπουένος Άιρες το ιστορικό πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Amerigo Vespucci.

Τόσο η Τζόρτζια Μελόνι όσο ο Χαβιέρ Μιλέι σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Associated Press ήταν ιδαίτερα….ευδιάθετοι κατά την διάρκεια της συνάντησής τους.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Ανησυχία για την πιθανή επιχείρηση – «σκούπα» στη Ράφα – Να απομακρυνθούν οι άμαχοι ζητά το Ισραήλ από τον ΟΗΕ

Αλλαγή των προτεραιοτήτων: Η Ρωσία δεν θεωρείται πλέον ως η κορυφαία απειλή από τους Γερμανούς

ΝΑΤΟ: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ακυρώνει ταξίδι στις Βρυξέλλες μετά τη νοσηλεία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:54