search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:16
MENU CLOSE

Θεωρίες συνωμοσίας: Τι σχέση έχει το Super Bowl και η Τέιλορ Σουίφτ με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές (Video/Photos)

12.02.2024 13:21
TAYLOER SYIGT NEW

Απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται από ρεπουμπλικανικούς κύκλους έδωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, διαψεύδοντας ότι η Τέιλορ Σουίφτ είναι «ένα όπλο του Πενταγώνου», που θα χρησιμοποιηθεί για να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η υψηλή δημοφιλία της Τέιλορ Σουίφτ και η παρουσία της στον τελικό του NFLεντάσσονται σε ένα σχέδιο της αριστεράς για να υπονομευθούν οι προοπτικές νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι θεωρίες κυκλοφορούν παρότι ο ίδιος ο Τραμπ λέει πως δεν ανησυχεί γιατί είναι «πιο δημοφιλής» από την μεγάλη σταρ της ποπ μουσικής σκηνής.

Οι θεωρίες για συνωμοσία του Πενταγώνου με την Τέιλορ Σουίφτ για να υποστηριχθεί ο Μπάιντεν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το 2023, όταν το περιοδικό Time έδωσε στην Τέιλορ Σουίφτ τον τίτλο «της Προσωπικότητας της Χρονιάς» και πολλοί συνδέουν αυτό το γεγονός με την σχέση της τραγουδίστριας με τον Τράβις Κέλσι.

Πριν από τον αγώνα του Super Bowl, ο διάσημος παραγωγός Μάικ Κρίσπι, υποστήριξε μάλιστα ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία της παρουσίας της στο σόου του ημιχρόνου για να εκφράσει την υποστήριξή της στον Μπάιντεν.

Στο ίδιος μήκος κύματος πριν από ένα μήνα, ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για τη διεκδίκηση της προεδρίας, Βιβέκ Ραμασουάμι, είχε πει ότι ήταν πιθανό «να εκδηλωθεί σημαντική υποστήριξη ενός προεδρικού υποψηφίου (στο Super Bowl) από ένα ζευγάρι που υποστηρίζεται τεχνητά από την πολιτιστική βιομηχανία», αναφερόμενος στο ζευγάρι Τέιλορ Σουίφτ-Τράβις Κέλσι.

Τις φήμες πυροδότησαν και διάφοροι παρουσιαστές του συντηρητικού Fox News, με τον Τζέσε Γουότερς ναν φτάνει στο σημείο να πει ότι η εκρηκτική επιτυχία της Τέιλορ Σουίφτ είναι αποτέλεσμα σχεδίου «της μονάδας ψυχολογικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου, που μετέτρεψε την Τέιλορ Σουίφτ σε όπλο».

Γι αυτόν ακριβώς τον ισχυρισμό επενέβη η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Σαμπρίνα Σινγκ, η οποία απέρριψε τα όσα ανέφερε το Fox News και άλλοι κύκλοι των ρεπουμπλικανών, λέγοντας στο Forbes: «Η Τέιλορ Σουίφτ δεν αποτελεί τμήμα κάποιας ψυχολογικής επιχείρησης του υπουργείου Άμυνας. Τελεία».

Το 2018 η Τέιλοφ Σουίφτ είχε υποστηρίξει τον Μπάιντεν και στη συνέχεια υποστήριξε τους δημοκρατικούς στις εκλογές για το κογκρέσο στο Τενεσί.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει μια απίστευτη επιρροή στο εκλογικό σώμα, καθώς έφτασε σε μία μέρα να εξασφαλίσει την εγγραφή 35.000 νέων ψηφοφόρων, όταν ανέβασε στο Instagram ένα στόρι ενθαρρύνοντας τους ακολούθους της να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί την Τέιλορ Σουίφτ «άπιστη»

Στο θέμα εμπλέκεται προσωπικά και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κάλεσε την Τέιλορ Σουίφτ να του είναι πιστή, όχι για τις πολιτικές απόψεις του, αλλά γιατί της εξασφάλισε μεγάλα έσοδα, όπως υποστήριξε.

Ο Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα Truth Social ότι θα του προκαλούσε σοκ αν η Τέιλορ Σουίφτ υποστήριζε και πάλι τον Τζο Μπάιντεν.

«Δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να εγκρίνει τον Απατεώνα Τζο Μπάιντεν, τον χειρότερο και πιο διεφθαρμένο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας και να είναι άπιστη με έναν άνθρωπο που της έδωσε τόσα πολλά λεφτά», έγραψε ο Τραμπ.

Κατά τον Τραμπ, η Σουίφτ έβγαλε πολλά χρήματα επειδή επί προεδρία του υπέγραψε το νόμο για τις καλύτερες αποζημιώσεις των καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του ετοιμάζουν «ιερό πόλεμο» εναντίον της Τέιλορ Σουίφτ και του φίλου της, προκαταλαμβάνοντας ότι το δημοφιλές ζευγάρι θα υποστηρίξει και πάλι την υποψηφιότητα Μπάιντεν.

Το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν για τις θεωρίες συνωμοσίας

Με αφορμή όλη αυτή τη συζήτηση μετά τον αγώνα του Super Bowl στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου Μπάιντεν στην πλατφόρμα Χ ανέβηκε ένα σχόλιο που προκάλεσε σύγχυση.

Συγκεκριμένα ανέβηκε μια φωτογραφία του προέδρου που χαμογελά με διαβολικό ύφος και με κόκκινα μάτια και συνοδευόταν από το σχόλιο «Ακριβώς όπως το σχεδιάσαμε».

Η ανάρτηση αυτή είναι ένα σατιρικό σχόλιο στις θεωρίες συνωμοσίας των ρεπουμπλικανών, που έφτασαν να προβλέψουν ότι η ομάδα των Chiefs θα είχε προνομιακή μεταχείριση επειδή ένα από τα αστέρια της ομάδας, ο Τράβις Κέλσι είναι φίλος της Τέιλορ Σουίφτ, η οποία τάσσεται υπέρ του Μπάιντεν.

Κάποιοι θεώρησαν πως η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν είναι ομολογία της συνωμοσίας που συνδέει το αποτέλεσμα του Super Bowl με την Τέιλορ Σουίφτ και τις προεδρικές εκλογές.

Ορισμένοι μάλιστα γράφουν στα social πως «το Δημοκρατικό Κόμμα έστησε και έκλεψε τον τελικό του Super Bowl».

Ενώ κάποιος έφτασε κάνοντας χιούμορ να λέει ότι «η Τέιλορ Σουίφτ κέρδισε το Super Bowl και το επόμενο βήμα είναι να κερδίσει τις εκλογές για λογαριασμό του προέδρου Μπάιντεν».

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Ανησυχία για την υγεία του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν – Εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με την παλαιότερη ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Γαλλία: Ακτιβίστριες για το κλίμα πέταξαν σούπα και σε πίνακα του Μονέ (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:05