search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:16
MENU CLOSE

Βρετανία: Ο «γενναίος Κάρολος» και ο «υποκριτής Χάρι» – Τα σχόλια του βρετανικού Τύπου για τον βασιλιά και τον πρίγκιπα (photos)

13.02.2024 16:12
karolos_xari_1302_1920-1080_new
credit: AP

Τα εγκωμιαστικά σχόλια στον βρετανικό Τύπο τροφοδοτεί η τελευταία εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου, που κάνει θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ενώ την ίδια στιγμή τα λαϊκά φύλλα και δη όσα έχουν στενές σχέσεις με το παλάτι, δεν χάνουν την ευκαιρία να επικρίνουν τον πρίγκιπα Χάρι ως «υποκριτή».

Είναι χαρακτηριστική η Sun, που υπό τον τίτλο «γενναίος Κάρολος», γράφει πως ο βασιλιάς ήταν «χαμογελαστός και χαιρετούσε επιστρέφοντας στο Λονδίνο» για περισσότερες θεραπείες για τον καρκίνο.

Ο 75χρονος μονάρχης συνοδευόταν από την βασίλισσα Καμίλα και οι δύο έδειχναν να έχουν καλή διάθεση. Η Καμίλα καθόταν στο πλευρό του Καρόλου καθώς έφτασαν μαζί στο Λονδίνο με ελικόπτερο, από την εξοχική κατοικία τους στο Σάντρινχαμ. Μετά το ελικόπτερο επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο για να μεταβούν στο Κλάρενς Χάους.

Ο Κάρολος φορούσε γκρι κοστούμι και μαύρο πανωφόρι και χαιρέτισε τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το παλάτι. Η επιστροφή πιστεύεται ότι έχει σχέση με τις θεραπείες για τον καρκίνο, που είναι αδιευκρίνιστο ποιο όργανο έχει προσβάλει.

Κατηγορούν τον Χάρι για «υποκρισία»

Την ίδια ώρα ωστόσο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λανσάρουν τον νέο ιστότοπό τους, γεγονός που έχει προκαλέσει επικριτικά σχόλια από τον λαϊκό Τύπο. Η Sun τους κατηγορεί για «υποκρισία» και επικαλείται ειδικό σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, που τονίζει ότι το rebrand που επιχειρεί ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι «κακό» και «θα προκαλέσει περισσότερο άγχος» στον βασιλιά Κάρολο και την πριγκίπισσα Κέιτ καθώς αναρρώνουν.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έθεσαν χθες σε λειτουργία τον ιστότοπο sussex.com, αντικαθιστώντας το site  archewell.com.

Η ειδική σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, Άντζελα Λέβιν, δήλωσε στη Sun ότι η χρησιμοποίηση του τίτλου Sussex και του βασιλικού εμβλήματος μπορεί να προκαλέσει ενόχληση στην βασιλική οικογένεια, καθώς θα θεωρηθεί προσπάθεια «αποκομιδής κερδών» με την εκμετάλλευση του βασιλικού εμβλήματος.

Άλλη πηγή την οποία επικαλείται η MailOnline εξέφρασε την εκτίμηση ότι η βασιλική οικογένεια μπορεί να κινηθεί νομικά για να υποχρεώσει τον Χάρι και τη Μέγκαν να κλείσουν τον ιστότοπο sussex.com.

«Αυτός είναι βασιλικός τίτλος και αν υπάρχει ένδειξη εμπορευματοποίησης θα κλείσει. Είναι συγκλονιστικό που δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο λάθος είναι», ανέφερε η πηγή της MailOnline.

«Από τη μια βγάζουν λεφτά από τις βασιλικές επαφές τους και από την άλλη λένε ότι τις μισούν», σχολίασε επίσης στη Sun η Άντζελα Λέβιν, προσθέτοντας ότι «η βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν αναστατωμένη, γιατί (ο Χάρι και η Μέγκαν) υποσχέθηκαν ότι δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο». Η βασίλισσα είχε απαγορεύσει στο ζευγάρι να χρησιμοποιεί τον όρο «SussexRoyal», όταν ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα βασιλικά καθήκοντα πριν από τέσσερα χρόνια.

«Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είναι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είναι το επώνυμό τους», δήλωσε πηγή προσκείμενη στο ζευγάρι, δίνοντας τη δική της εκδοχή για το θέμα που προέκυψε και που θα απασχολήσει αρκετά την βρετανική κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινή αποστολή μεταβαίνει στο Κάιρο για συζητήσεις για συμφωνία εκεχειρίας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Ντόχα: Καταδύτης ετών 100 (Video)

Αλ Καπόνε: Σφαίρες και τριαντάφυλλα για τον Άγιο Βαλεντίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:16