search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Ο YouTuber της ξεφτίλας και οι φαν του εξευτελισμού

14.02.2024 09:18
me

Οι YouTuber και οι influencers είναι πάνω κάτω η πέμπτη εξουσία, αν δεχτούμε ότι η τέταρτη είναι ο Τύπος.

Είναι άτομα που διαμορφώνουν συνειδήσεις, μόδες, trends, ακόμη και πολιτικές εξελίξεις.
Στο εξωτερικό, και κυρίως στις ΗΠΑ, ορισμένοι απ΄αυτούς βγάζουν αμύθητα ποσά και τα νέα παιδιά που ονειρεύονται αυτήν την καριέρα πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Πολλοί από τους διάσημους YouTubers των ΗΠΑ πιάστηκαν «με τη γίδα στην πλάτη» να ψεύδονται ασύστολα, να κάνουν βιαιότητες, να παραπλανούν το κοινό τους και πάει λέγοντας.
Και ήρθε ο δικός μας «διάσημος» YouTuber να φέρει στην επιφάνεια το χειρότερο είδος αυτής της «φυλής».

Ο Hayate, όπως έγινε γνωστός, έκανε τον πάτο απόπατο, ξεσκίζοντας κάθε έννοια ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς on line, εξευτελίζοντας και κακοποιώντας σωματικά και ψυχολογικά ΑμεΑ και βγάζοντας λεφτά απ΄αυτό.

Έστησε ένα δήθεν στούντιο, όπου ο ίδιος και το παρεάκι του έβαζαν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να εξευτελίζονται προς τέρψιν –και αυτό είναι το χειρότερο- των «συνδρομητών» που «απολάμβαναν» live τις φρικαλεότητες που συντελούνταν μπροστά τους.

Μπουνιές, κλωτσιές, φτυσίματα, ξυρίσματα φρυδιών, κεφαλιές, taser, και δήθεν ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ νεαρών κοριτσιών, που γύρευε τι νόμιζαν ότι κάνουν, είναι μερικά από τα «θεματικά» βίντεο που έβλεπαν οι συνδρομητές, καταθέτοντας και τον οβολό τους και βγάζοντας τη μαύρη τρύπα των απωθημένων τους από την ασφάλεια της οθόνης τους.

Άνθρωποι που πλήρωναν ποσά μέχρι και 2-3.000 ευρώ για να δουν την «αρένα» ενός τύπου που ίσως φαντασιωνόταν ότι κάνει reality show και στην πραγματικότητα έξυνε τον πάτο της ανθρώπινης φύσης.

Ο «Αρχηγός» έκανε επί χρόνια ό,τι ήθελε και ό,τι του ζητούσε το κοινό του για να γεμίσει την τσέπη του και να διαλαλήσει τον τσαμπουκά του.

Πλέον ο τσαμπουκάς του έσπασε καθώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής, με βαριές κατηγορίες εναντίον του.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο ο πρώην τσαμπουκάς, που μεταξύ άλλων είπε στην απολογία του ότι θεωρούσε πως έκανε καλό στα ΑμΕΑ άτομα που εξευτέλιζε, διότι είχαν οικονομικό όφελος και γίνονταν γνωστοί στο ίντερνετ!

Το θέμα είναι οι άλλοι «τσαμπουκάδες», οι γλοιώδεις τύποι που πλήρωναν για να τα βλέπουν όλα αυτά και να τα θεωρούν «διασκέδαση», ενδεχομένως και τρόπο να νιώσουν οι ίδιοι «κάποιοι».

Όλοι αυτοί που ήξεραν πολύ καλά τι συμβαίνει και δεχόντουσαν να πληρώσουν για να αναπληρώσουν το χαμένο τους «εγώ», βλέποντας άλλους να υποφέρουν.

Όλοι αυτοί οι θεατές μιας στημένης αρένας, που αν βρισκόντουσαν ποτέ απέναντι από τα λιοντάρια στο Κολοσσαίο, χωρίς την προστασία της οθόνης, θα τα έκαναν πάνω τους.

Όλοι αυτοί που ζουν δίπλα μας, στη γειτονιά μας, είναι γνωστοί μας, συνάδελφοι, γείτονες και πάει λέγοντας και που κάθε φορά πέφτουμε από τα σύννεφα όταν μαθαίνουμε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές τους πόρτες.

Το αν είναι χειρότερος ο Hayate ή οι φαν του, είναι προς κρίση του καθενός.

Και ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα πάψουμε να σιωπούμε γι’ αυτά που γίνονται δίπλα μας, γιατί, συνήθως, το σύννεφο από το οποίο πέφτουμε το έχουμε πάρει μυρωδιά πολύ καλά πριν γίνει γνωστό μέσω του Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Το δημογραφικό δεν θέλει ασπιρίνες, απαιτεί ισχυρή χρηματοδότηση σε βάθος χρόνου και ισχυρή πολιτική βούληση

Ξεχάστηκε η Γάζα

Αυξάνονται οι τιμές λόγω των αδειών παραμονής και των βραχυχρόνιων μισθώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:20