search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:53
MENU CLOSE

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση, λένε η εκπρόσωπος και ο βοηθός του

16.02.2024 15:26
Alexei Navalny
AP

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πληροφορήθηκε σήμερα (16/02) για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ωστόσο το περιβάλλον του δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στην φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο όπου εξέτιε 19ετή ποινή κάθειρξης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν νωρίτερα οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

«Την 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι Α. Α. αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο (…) τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ρωσικών σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με τον θάνατο του φυλακισμένου αντιφρονούντα, αλλά δεν έχει πληροφορίες για το θέμα.

«Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση» λέει ο δικηγόρος του

Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την είδηση, λένε η εκπρόσωπος και ο βοηθός του Ρώσου αντιφρονούντα. Η εκπρόσωπος του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε στο Χ ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

Η Γιάρμις έγραψε ότι ο δικηγόρος του Ναβάλνι ταξιδεύει προς την φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο όπου κρατείτο ο Ναβάλνι εκτίοντας 19ετή ποινή κάθειρξης.

Την ίδια δήλωση με την Γιάρμις έκανε και ο βοηθός του Ναβάλνι:

«Οι ρωσικές αρχές δημοσιοποιούν μια ομολογία ότι σκότωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το επιβεβαιώσουμε ή να αποδείξουμε ότι αυτό δεν αληθεύει», έγραψε στο Χ ο Λεονίντ Βολκόφ.

«Δεν έχουμε καμία βάση να πιστεύουμε την κρατική προπαγάνδα», έγραψε ο Βολκόφ προσθέτοντας ότι «αν αληθεύει η είδηση, τότε ο Πούτιν είναι αυτός που σκότωσε τον Ναβάλνι».

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι, «ο άνθρωπος που φοβόταν περισσότερο ο Πούτιν» (photos/videos)

ΗΠΑ: Οδηγός πέταξε ένα ποτήρι με λεμονάδα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων και εκείνη την… έλουσε! (Video)

Πέθανε η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του οίκου Bvlgari

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07