search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 06:07
MENU CLOSE

Κώστας Χατζής: «Όταν πήγα σχολείο ένιωσα ότι ανήκω στους περιθωριακούς – Tο “γύφτος” σταμάτησε να με ενοχλεί, όταν άρχισα να διαβάζω» (Videos)

18.02.2024 20:14
XATZHS
NDP

Για την τσιγγάνικη καταγωγή του και τον ρατσισμό που βίωσε μίλησε ο Κώστας Χατζής στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος.

«Ανήκω στους περιθωριακούς. Σαν τσιγγάνος πέρασα πάρα πολύ δύσκολα γιατί δεν γεννήθηκα μέσα στη φυλή, γεννήθηκα μέσα σε Έλληνες. Όταν πήγα σχολείο ένιωσα ότι ανήκω στους περιθωριακούς. Είμαι από Λιβαδειά και εκεί είναι τέσσερα σχολεία. Όταν πήγα σχολείο και με έβριζαν, τους χτυπούσα. Με έδιωξαν από το πρώτο, πήγα στο δεύτερο, στο τρίτο, στο τέταρτο και μετά ξανά στο πρώτο που έβγαλα την έκτη», είπε.

Ο Κώστας Χατζής αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια και στον χαρακτηρισμό «γύφτος» που τον ακολουθούσε μέχρι και στο ξεκίνημα της καριέρας του.

«Μου έδωσαν το Ηρώδειο μετά από 68 χρόνια»

«Πάντοτε ήμουν απαγορευμένος. Μετά από 68 χρόνια επέτρεψαν να μου δώσουν το Ηρώδειο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Αν κάτι πέτυχα είναι η αγάπη που ένιωσα από τον Έλληνα θα ήταν κρίμα να φύγω και να πάω έξω και με ένα αεροπλάνο να πάω να μαζεύω λεφτά», εξήγησε.

«Ο Έλληνας είναι ρατσιστής αλλά όχι με επίγνωση. Tο “γύφτος” σταμάτησε να με ενοχλεί, όταν άρχισα να διαβάζω», τόνισε.

«Τους χάρισαν τα γκέτο»

«Η Πολιτεία δεν έσκυψε ποτέ πάνω από τους τσιγγάνους. Γιατί όλες οι φυλές, οι Ερυθρόδερμοι, οι νέγροι, οι Ασιάτες, οι Πόντιοι είχαν ηγέτες και μπορούσαν να βοηθηθούν να μην κλέβουν, να μην ασχολούνται με τα ναρκωτικά. Τους χάρισαν τα γκέτο. Για παράδειγμα ο χώρος αυτός έχει 10 ευρώ, φέρνεις του γύφτους εδώ, υποβαθμίζεται και το αγοράζεις με 0,50 λεπτά. Τους διώχνεις και το πουλάς με 1000 ευρώ. Τους πήγαν στα Πετράλωνα, αξιοποιήθηκαν τα Πετράλωνα, τους πήγαν στην Αγία Βαρβάρα, αξιοποιήθηκε η Αγία Βαρβάρα και τους πήγαν στο Ζεφύρι. Αν μπεις στα γκέτο κινδυνεύεις. Γιατί τους αφήνουν να κάνουν όλες τις μορφές των εγκλημάτων;».

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ελένη Καστάνη: «Με ακολουθούσε πάντα το “η κόρη του Καστάνη που αυτοκτόνησε”» (Video)

Πασχάλης υπέρ Νταλάρα: «Σωστές οι δηλώσεις του, take it or leave it!» (Video)

Παντελής Παντελίδης: Η ανάρτηση της μητέρας του 8 χρόνια από τον θάνατο του – «Φωτεινό μου πλάσμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44