search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:40
MENU CLOSE

Μιμή Ντενίση: Οργισμένη για την επίδειξη μόδας στο βρετανικό μουσείο – «Πόση Ελλάδα να κλέψουν πια;»

19.02.2024 09:17
ntenisi-new

Την οργή της για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό μουσείο και συγκεκριμένα στις αίθουσες που εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα εξέφρασε η Μιμή Ντενίση μέσα από μια ανάρτηση στα social media.

«Ποσό πιο προκλητικό μπορεί πια να γίνει το Βρετανικό μουσείο;;; Ποσό προσβλητικό προς την χώρα μας;;; Επίδειξη μόδας σε αίθουσα που φυλάσσονται τα γλυπτά του Φειδία για να γλυτώσουν από την αδιαφορία μας!! Τούρκου σχεδιαστή τυχαία!! Κ με έμπνευση την Μαρία Κάλλας.

Πόση Ελλάδα να κλέψουνε πια;; Τι ντροπή!! Πολύ σωστά απάντησε η Υπ. Πολιτισμού. Έρχεται όμως το ντοκιμαντέρ μας από Μάιο και θα τα πούμε. Διεθνώς!!! Δεν ξεχνιέμαι. Μόλις τελειώσουν οι παραστάσεις μου σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο αρχίζουμε. Και θα σας ενημερώσω όλους» έγραψε.

Σημειώνεται ότι την έντονη ενόχλησή της για την εν λόγω επίδειξη εξέφρασε, μια μέρα πριν, και η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέροντας τα εξής:

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Πετρουλάκη: «Προσπαθούσαμε εννιά χρόνια μέχρι να γίνουμε γονείς» (Video)

Μίνα Αρναούτη για Παντελή Παντελίδη: Αν ζούσες θα ήταν όλα αλλιώς»

Κώστας Χατζής: «Όταν πήγα σχολείο ένιωσα ότι ανήκω στους περιθωριακούς – Tο “γύφτος” σταμάτησε να με ενοχλεί, όταν άρχισα να διαβάζω» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:40