search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:20
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Σόου με τη Μέτσολα για να «ξεχαστεί» το ψήφισμα της Ευρωβουλής για το (μη) Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα   

21.02.2024 06:05
mitsotakis metsola 7650- new

Την στιγμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχωρούσε από την εξεταστική επιτροπή των Τεμπών, καταγγέλλοντας τη ΝΔ ότι με την στάση της επιχειρεί να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για το δυστύχημα με τους 57 νεκρούς, ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα υποστήριζε «ότι το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στη χώρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να υποστηρίξει το επιχείρημά του αν οι πληροφορίες δεν έλεγαν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των Τεμπών.

Παρά την… ατυχή σύμπτωση των γεγονότων, που εξέθεσαν για μία ακόμα φορά την Αθήνα στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, η χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Μέτσολα εντάσσεται σε μία απέλπιδα προσπάθεια του Μαξίμου να ανατάξει την εικόνα που έχουν για την κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε χθες να απαντήσει με τον πιο επίσημο τρόπο στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, που εξέφραζε την έντονη ανησυχία για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Ένα ψήφισμα που προφανώς φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει τις εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις και γνώμες σε ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Με το θέμα αυτό να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην συνάντηση με τη λογική ότι θα έπρεπε να αντιστρέψει αυτό το κλίμα μιλώντας για ανύπαρκτα περιστατικά και για μεθοδεύσεις: «Επιμένω σε αυτό, καθώς η Ελλάδα βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο συκοφαντιών. Πότε με ανύπαρκτες υποθέσεις, όπως αυτή της μικρής Μαρίας του Έβρου, που αποδείχτηκε ότι ήταν μια σκηνοθεσία αδίστακτων διακινητών. Και πότε με μεθοδεύσεις και καταγγελίες για το κράτος δικαίου το οποίο είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στη χώρα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ενέργειες που ενόχλησαν τόσο στην πατρίδα μας ώστε να πάρουν απάντηση από την ίδια τη δικαιοσύνη, από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο».

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Αφήνοντας μάλιστα αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης  ο κ. Μητσοτάκης  είπε ότι «είναι παράδοξο κάποιες δυνάμεις στη χώρα μας, οι οποίες άλλοτε συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊστικά συνθήματα να εμφανίζονται υπερασπιστές των ευρωπαϊκών αξιών και της δικαιοσύνης», αφήνοντας αιχμές προς κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η Ρομπέρτα Μέτσολα αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, λέγοντας  ότι θα αναλυθεί το κείμενο που εξέδωσε χτες ο Άρειος Πάγος. «Πρέπει να έχουμε την ίδια στάση προς όλα τα μέλη και για αυτό επιμένουμε στις ετήσιες αναφορές για το κράτος δικαίου είπε και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στη διαφάνεια, σε ζητήματα ισότητας και στην αντιμετώπιση του ρατσισμού. Συγχαίρω την Ελλάδα για τη νομοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αιχμές του ψηφίσματος

Να θυμίσουμε πάντως ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έκανε συγκεκριμένες αναφορές  στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που δεν έχει διαλευκανθεί μετά από σχεδόν τρία χρόνια, στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω ΕΥΠ και Predator και στις Αγωγές SLAPP, απειλές, επιθέσεις, παρακολουθήσεις που αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι.

Ακόμα υπήρχαν επισημάνσεις  για την έλλειψη πλουραλισμού στον Τύπο και ιδιοκτησία των ελληνικών ΜΜΕ από συγκεκριμένο αριθμό ολιγαρχών, αλλά και στα προβλήματα που εκδηλώνονται στις ανεξάρτητες αρχές όπως η ΑΔΑΕ και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επίσης έκανε αναφορά στον εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών, όπως οι περιπτώσεις της Ελένης Τουλουπάκη και του Χρήστου Ράμμου, αλλά και στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 600 μετανάστες και πρόσφυγες, την ώρα που η δικαστική έρευνα προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο φάουλ του Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή: Eίπε ότι «η μισή Κύπρος είναι τουρκική»

KKE για Εξεταστική για Τέμπη: Η κυβέρνηση φοβάται όσα έχουν αναδειχθεί για τις τεράστιες ευθύνες της στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θυελλώδες κλίμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία στις 19:00 – Η έμμεση αναφορά Κασσελάκη μέσω… κλιματιστικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58