search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:21
MENU CLOSE

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει» – Σε θυελλώδες κλίμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

20.02.2024 19:05
kasselakis-123

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα να είναι βαρύ έως εκρηκτικό στο εσωτερικό του κόμματος.

Μετά τη χθεσινή εξάωρη εκρηκτική συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έληξε χωρίς απόφαση, νέο κρίσιμο ραντεβού έδωσαν τα μέλη της, για σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου το απόγευμα παρουσία και του Στέφανου Κασσελάκη αφού παραβρέθηκε νωρίτερα στο συλλαλητήριο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Κασσελάκης προσερχόμενος στα γραφεία της Κουμουνδούρου μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως «η προπαγάνδα από όλα τα ΜΜΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Εκεί θα φανεί εάν υπάρχει η δυνατότητα για εκτόνωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη που έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε,  και το κλίμα που διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου μετά και την επιθετική προς τα στελέχη της ΠΓ επιστολή από τον Στέφανο Κασσελάκη. Το κλίμα δυσαρέσκειας έναντι του προέδρου εντείνεται, εν τούτοις όλοι είναι εναντίον όλων.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του κομματικού οργάνου δίνονται κάποιες αιχμηρές απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε στα μέλη της γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε όσους είχαν αμφισβητήσει την κίνησή του με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη που θέτει ταυτοτικά ζητήματα για το κόμμα.

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα» ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας που καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος: «Σε αυτόν τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν.

Αναμένεται, μεταξύ άλλων να του ζητηθεί να πάρει πίσω την χθεσινή επιστολή την οποία τα στελέχη της ΠΓ χαρακτήριζαν προσβλητική, με χαρακτηριστικότερη την αποστροφή της Όλγας Γεροβασίλη «επιστρέφεται ως απαράδεκτη». Αναμένεται επίσης να τεθούν ζητήματα πολιτικής και κομματικής λειτουργίας. Είναι με ερωτηματικό πώς θα απαντήσουν τα στελέχη αν ο πρόεδρος αρνηθεί να ανακαλέσει το περιεχόμενο της επιστολής που έριξε περισσότερο νερό στον μύλο της εσωκομματικής κρίσης.

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο και την εκδήλωση στο LSE όπου είχε συζήτηση με τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν έστειλε εκ νέου τα μηνύματά του, λίγες ώρες μετά την επιστολή που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι ο πρόεδρος του κόμματος, είναι εκλεγμένος από ένα σώμα 150.000 μελών και έχει την πιο νωπή εντολή – αιχμή ότι τα πρόσωπα που συγκροτούν τα σημερινά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχούν στους προ εθνικών εκλογών συσχετισμούς. Είπε επίσης, ότι ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις ευρωεκλογές με 20 μονάδες, δεν θα παραιτηθεί, ενώ λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έστειλε το μήνυμα: «Όταν επιμένεις, πετυχαίνεις», με αφορμή τα… κλιματιστικά που είχε χαρίσει σε σχολείο της Καλλιθέας.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κρίση ξεκίνησε από το ερωτηματολόγιο που ανάρτησε το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου περιλαμβάνονται ερωτήματα προς τα μέλη για το αν θέλουν να αλλάξει όνομα και λογότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δομή καθώς και αν θέλουν να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερά ή κεντροαριστερά. Μετά τις αντιδράσεις στελεχών την Κυριακή, αρχής γενομένης από την Όλγα Γεροβασίλη ζητήθηκε η συνεδρίαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας- στην οποία τελικά ο Κασσελάκης έστειλε επιστολή χωρίς να συμμετάσχει ο ίδιος – προκειμένου να του ζητηθεί να πάρει πίσω το ερωτηματολόγιο. Πλέον όμως, στελέχη εμφανίζονται να συμφωνούν με το ερωτηματολόγιο, αν και δυσαρεστημένα με την χρονική στιγμή που επέλεξε να το δώσει στη δημοσιότητα και με την συνολική στάση Κασσελάκη.

Μεταξύ αυτών ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο OPEN το πρωί της Τρίτης σημείωσε πως το ερωτηματολόγιο «θα πρέπει να εμπλουτιστεί και να πάει στη βάση με δεσμευτικό χαρακτήρα των αποφάσεων της βάσης. Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία». Ο ίδιος, έδειξε να επιχειρεί να μαλακώσει το κλίμα που υπάρχει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσους φέρουν την ευθύνη για την ανάδειξή του στην ηγεσία, λέγοντας πως δεν έχει μετανιώσει που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, άνοιξε θέμα ηγεσίας και προ των ευρωεκλογών, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Νωρίτερα, ο Πέτρος Παππάς, που ανήκει στον κύκλο υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, τοποθετούμενος για τα σχετικά σενάρια, διεμήνυσε ότι θα ήταν αυτοκτονικό (και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ίδιους) να καταθέσουν κάποιοι πρόταση μομφής εναντίον του κ. Κασσελάκη, όπως έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. 

Από την άλλη ο Γιάννης Ραγκούσης αν και σημείωσε ότι δεν διαφωνεί με το ερωτηματολόγιο άσκησε κριτική για το τάιμινγκ, το ότι αυτό δηλαδή τίθεται λίγο πριν το συνέδριο ανοίγοντας συζητήσεις. Επέρριψε δε ευθύνες στον πρόεδρο ότι η πρωτοβουλία του ήταν αυτή που έχει προκαλέσει αρνητική δημοσιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα χαρακτήρισε το περιεχόμενο της επιστολής «άδικο» και «αβάσιμο».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία – Δεν μετάνιωσα για τη στήριξη Κασσελάκη (video)

Επιστολική ψήφος: «Ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον» – Μήνυμα του ΥΠΕΣ προς τους Έλληνες του εξωτερικού

Ραγκούσης: Άδικο το περιεχόμενο της επιστολής Κασσελάκη – Η αρνητική δημοσιότητα ξεκίνησε από τον πρόεδρο και την ομάδα του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:20