search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:13
MENU CLOSE

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι νέοι ποινικοί κώδικες

22.02.2024 20:04
vouli_1701_1460-820_new

Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που προβλέπει σειρά αλλαγών στον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής του κατηγορώντας την κυβέρνηση για ποινικό λαϊκισμό και απαξίωση της επιστημονικής γνώσης, δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης και  καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. 

Κλείνοντας τη θυελλώδη συνεδρίαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι «η ψήφος όλων θα καταγραφεί και η ελληνική κοινωνία θα γνωρίζει την θέση όλων μας».

Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη «αξίζει τον κόπο να απευθυνθούμε στην κοινωνία με την άποψη ότι όλοι εμείς έχουμε υποχρεώσεις και οφείλουμε να μην κάνουμε κακό στον συνάνθρωπο μας, στους γείτονες μας ή στους ανθρώπους που συναντούμε στους δρόμους και μας είναι άγνωστοι. Να μην θέτουμε σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους στοιχεία. Να σεβόμαστε τα δικαιώματα τους. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε κάνει καλό στην εμπέδωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων», είπε ακόμη.

Κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαρίδης: Γιατί απείχε και γιατί επιστρέφει με τη Νέα Αριστερά – Τι θα κάνει στις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος με το υπαλληλίκι Τεμπονέρα στην ΚΟ -«Μα, πώς καταδέχεται αργομισθία;» – Οι φήμες για Θεοχαρόπουλο, Φλαμπουράρη και άλλους!  

4o Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Χαμόγελα, πηγαδάκια και σέλφι πριν την ομιλία Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:12