search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:10
MENU CLOSE

Τα «πρώτα σκυλιά» που έγραψαν ιστορία και έκλεψαν τα φώτα από ισχυρούς προέδρους

24.02.2024 06:09
biden-skilos

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 24 φορές έχει επιτεθεί το σκυλί της οικογένειας του προέδρου Μπάιντεν, σε μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας, που μάλλον αισθάνονται άβολα κάθε φορά που πρέπει να πλησιάσουν τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο ο Γερμανικός Ποιμενικός, που ακούει στο όνομα Commander, δεν είναι το πρώτο κατοικίδιο που συνοδεύει υψηλόβαθμους αξιωματούχους και επιμένει να … κάνει του κεφαλιού του.

Το  Al Jazeera έκανε έρευνα και μας θυμίζει τα κατορθώματα κάποιων κατοικίδιων που είτε προκάλεσαν συζητήσεις, είτε επισκίασαν τα διάσημα … αφεντικά τους.

Ο  Commander

Το σκυλί της οικογένειας Μπάιντεν χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο πέρυσι, μία εβδομάδα αφότου επιτέθηκε σε άνδρα της Μυστικής Υπηρεσίας, ο οποίος νοσηλεύτηκε έχοντας δεχτεί μια γερή δαγκωματιά.

Από τον Οκτώβριο του 2022 ως τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανέβηκαν στο διαδίκτυο, ο Commander, έδειξε τα δόντια του σε 24 άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών.

«Οι τελευταίες δαγκωματιές μας υποχρέωσαν να προσαρμόσουμε τις τακτικές μας όταν ο  Commander ήταν εκεί- του δίναμε περισσότερο χώρο», δήλωσε ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, προσθέτοντας ότι οι συνάδελφοί του «έπρεπε να είναι δημιουργικοί για να διαφυλάξουν την προσωπική τους ασφάλεια»..

Ο Commander της οικογένειας Μπάιντεν υιοθετήθηκε όταν ήταν κουτάβι , τον Δεκέμβριο του 2021. Είναι γεννημένος την 1η Σεπτεμβρίου του 2021 και ήταν δώρο του  Τζέιμς Μπάιντεν, του αδελφού του προέδρου.

Ο Commander είναι ο δεύτερος Γερμανικός Ποιμενικός που αποκτούν οι Μπάιντεν, καθώς είχαν προηγουμένως και τον Major, ο οποίος τελικά κατέληξε σε «φίλους» στο Ντέλαγουέαρ.

Ο  Lennu

Το «πρώτο σκυλί της Φινλανδίας», ο Lennu,  ένα Μπόστον Τεριέ ήταν … διασημότητα στη χώρα του και όχι μόνο.

Συχνά ήταν μεταξύ των επίσημων … προσκεκλημένων του προέδρου Σάουλο Νιινίστο. Για την ακρίβεια ο πρόεδρος δεν πήγαινε πουθενά χωρίς το αγαπημένο του σκυλί.  Σύμφωνα με τους  New York Times, η φωτογραφία του Lennu διαμοιράστηκε από τους χρήστες του Twitter περισσότερες από 50 χιλιάδες φορές και είχε πάνω από 150.000 likes.

Ο Lennu έκανε … καριέρα και στο εξωτερικό: Στην Αμερική ο Lennu έγινε διάσημος από την παρουσία του στο Tonight Show με τον Τζίμι Φάλον.

Ενώ στη Φινλανδία κάποιος σεφ έφτιαξε γλυκό που έχει το όνομα του προεδρικού σκυλιού.

Ο Lennu ήταν από τα ζώα που κλέβουν την παράσταση, του άρεσαν οι κάμερες και έφυγε από τη ζωή ευχαριστημένος, τον Μάιο του 2021.

Η σκυλο-διπλωματία του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χρησιμοποιούσε το αγαπημένο του Λαμπραντόρ, τον Koni, για να κάνει πολιτικό παιχνίδι.

Επισκεπτόμενος την Γερμανία, επί των ημερών της Μέρκελ, είχε πάρει μαζί του και το Λαμπραντόρ. Σε συνέντευξη Τύπου, το 2007, φωτογραφήθηκαν ο Πούτιν με την Μέρκελ και το Λαμπραντόρ, αλλά η γερμανίδα καγκελάριος έδειχνε αμήχανη. Η Μέρκελ φοβάται τα σκυλιά, γιατί είχε δεχτεί επίθεση από σκύλο το 1995.

«Ήθελα να κάνω κάτι ωραίο για κείνη. Αλλά όταν διαπίστωσα ότι δεν της αρέσουν τα σκυλιά, φυσικά ζήτησα συγγνώμη», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αργότερα η Άγκελα Μέρκελ φέρεται να εξηγεί: «Καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό (με το σκυλί)- για να αποδείξει ότι είναι άνδρας… Φοβάται τη δική του αδυναμία. Η Ρωσία δεν έχει τίποτα, ούτε επιτυχημένη πολιτική, ούτε καλή οικονομία. Όλο κι όλο που έχουν είναι αυτό»…  Ο Koni είναι δώρο του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επειδή είναι γνωστή η λατρεία του Πούτιν στα σκυλιά, κάποιοι ηγέτες τού πρόσφεραν ως δώρο σκυλιά. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του προέδρου του Τουρκμενιστάν, Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουκαμέντοφ, ο οποίος το 2017 σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις της χώρας του με την Ρωσία, δώρισε στον Πούτιν ένα σκυλί ράτσας Αλαμπάι, που είναι μια σπάνια ράτσα που συναντάται στην κεντρική Ασία.  

Η Pushinka του Ψυχρού Πολέμου

Κάτι αντίστοιχο με τον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, αλλά με πολύ μεγαλύτερο συμβολισμό ένεκα της εποχής, έγινε από τον Χρουτσόφ.

Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο σοβιετικός ηγέτης, Νικίτα Χρουτσόφ έδωσε δώρο στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, ένα σκυλί, την Pushinka, που η μητέρα της ήταν ένα από τα πρώτα σκυλιά που πήγαν στο διάστημα και επέστρεψαν ζωντανά στην Γη.

Όταν η Pushinka (που στα ρωσικά σημαίνει «η αφρατούλα») έφτασε στην Ουάσινγκτον, πολλοί υποπτεύθηκαν ότι ήταν … κατάσκοπος και μπορεί να είχε στο σώμα της κάποιο μηχανισμό καταγραφής συνομιλιών… Ήταν η εποχή του Ψυχρού Πολέμου και τα όρια της λογικής είχαν ήδη ξεπεραστεί!

«Αφού πέρασε  ένα σωρό δοκιμές για βόμβες και μικρόβια και για συσκευές παρακολούθησης,  η Pushinka ερωτεύτηκε το αγαπημένο Τεριέ του προέδρου Κένεντι, τον Τσάρλι», γράφει η ιστορικός Τζένιφερ Πίκενς, σε μία μελέτη για τον Λευκό Οίκο.

Τελικά η Pushinka έγινε μητέρα και έφερε στον κόσμο τέσσερα χαριτωμένα κουτάβια, που τα αγαπούσε και ο πρόεδρος Κένεντι.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ και ΕΕ επιβάλλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Με «μπλόκα» εισόδου απαντά η Μόσχα

Μαντλίν ΜαKάν: Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον ύποπτο για την εξαφάνισή της – Βίαζε, μαστίγωνε και απειλούσε με αποκεφαλισμό τα θύματά του

Εντυπωσιακή ανακάλυψη ενός νέου είδους της Τριασικής περιόδου (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:10