search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:56
MENU CLOSE

Νετανιάχου για απελευθέρωση των ομήρων: «Αν υπάρξει συμφωνία, θα καθυστερήσει κάπως, αλλά θα συμβεί»

25.02.2024 18:24
NETANIAXOU

«Δεν είναι ακόμη σαφές αν μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων θα προκύψει από τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις», δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η Χαμάς πρέπει «να καταλήξει σε μια λογική κατάσταση».

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS News, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόσθεσε ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με συμβούλους του για να επανεξετάσουν ένα διπλό στρατιωτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την απομάκρυνση Παλαιστίνιων αμάχων στη Γάζα και μια επιχείρηση για την καταστροφή των υπόλοιπων ταγμάτων της Χαμάς.

«Αν υπάρξει συμφωνία, θα καθυστερήσει κάπως, αλλά θα συμβεί. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα το κάνουμε έτσι κι αλλιώς» είπε στο CBS.

Κατάρ: Θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς με στόχο την εκεχειρία

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό από αιγυπτιακές πηγές ότι το Κατάρ θα φιλοξενήσει ως διαμεσολαβητής συνομιλίες ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ με στόχο την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για εκεχειρία αυτή την εβδομάδα.

Εκπρόσωποι και από τις δύο πλευρές θα ταξιδέψουν αργότερα στο Κάιρο για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής της συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Η επίσκεψη της γερμανίδας ΥΠΕΞ διεκόπη εσπευσμένα – Την παρακολουθούσε ρωσικό drone

Eurovision: «Πόλεμος» Ισραήλ – EBU, με αποχώρηση απειλεί το Ισραήλ αν απορριφθεί το τραγούδι του

Κατάρ: Θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς με στόχο την εκεχειρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:55