search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: «Τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα κυρωθούν στον κατάλληλο χρόνο»

26.02.2024 16:17
gerapetritis_2602_1460-820_new

Στις κοινοβουλευτικές καλένδες παρέπεμψε την επικύρωση από τη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα γίνει σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος και σε συνάρτηση με την ορθή και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ρένας Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα στη γείτονα για τήρηση των συμφωνηθέντων αναφορικά με την αλλαγή των ταξιδιωτικών εγγράφων και των πινακίδων, λέγοντας πως η αυστηρή και ακέραια εφαρμογή της «συμφωνίας της λίμνης» είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι δυο χώρες να συζητούν υπό ίσους όρους.

Η σχετική προθεσμία έληξε στις 12 Φεβρουαρίου, με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να αναφέρει πως η Βόρεια Μακεδονία δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα λόγω γραφειοκρατικών και όχι μόνο προβλημάτων. Πρόσθεσε πάντως, για την κυβέρνηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και βεβαίως και της Βόρειας Μακεδονίας.

«Απροθυμία να εφαρμόσει το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας  των Πρεσπών, παραβιάζοντας έτσι τη διεθνή αρχή της καλής πίστης, υπονομεύοντας τη θέση της χώρας μας έναντι της Τουρκίας και ενισχύοντας ακραίες φωνές στο εσωτερικό», καταλόγισε στην κυβέρνηση η Ρένα Δούρου και απευθυνόμενη προς τον κ. Γεραπετρίτη, είπε: «Σας καλώ να σεβαστείτε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να σταματήσετε να χαϊδεύετε την πατριδοκάπηλη και υπερεθνικιστική πτέρυγα της ΝΔ που φαίνεται να θέλει να ακυρώσει αυτή τη Συμφωνία».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Και επίσημα με κομματική πειθαρχία τα μη κρατικά πανεπιστήμια – «Βέλη» Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης

Στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» «για να προστατεύσει τα ελληνικά συμφέροντα» λέει ο Δένδιας – Πώς θα συμμετέχει η χώρα στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»

Σαρακιώτης για Μαρινάκη: «Αθλιότητες και ύβρεις» – «Η Αθήνα θυμίζει… Σικάγο του Μεσοπολέμου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15