search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:41
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Επόμενος στόχος ο καθαρός και θετικός δρόμος μέχρι τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 

28.02.2024 09:04
mitsotaksi new

Στους ρυθμούς του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα κινηθεί η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες επιθυμώντας να δείξει ότι είναι η μόνη μεταρρυθμιστική δύναμη στην χώρα που τολμά αλλαγές και συγκρούσεις οι οποίες αναβάλλονταν για χρόνια.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί την ψήφιση του νομοσχεδίου ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος και γι’ αυτό θα βρεθεί ο ίδιος στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να μιλήσει αλλά και να συγκρουστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ένα ηχηρό όχι.

Μάλιστα όσον αφορά το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη η κυβέρνηση θα εκμεταλλευθεί τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν στο εσωτερικό του και οι οποίες διατυπώθηκαν με την ηχηρή διαφοροποίηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου αλλά και της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή η οποία δήλωσε πως ο κ.Ανδρουλάκης θα έπρεπε πρώτα να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος και μετά να βγει δημοσίως για να πει ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ και αν θα πρέπει για αυτή τη στάση να μπει κομματική πειθαρχία.

Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει οχυρωθεί πίσω από πολλά όχι το τελευταίο διάστημα όσον αφορά νομοσχέδια της κυβέρνησης και γ’ αυτό ήδη κυβερνητικά στελέχη αρχίσουν να το αποκαλούν «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Aποδεικνύεται τελικά ότι πάμε να αποκτήσουμε ως αντιπολίτευση έναν “πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”, έχουμε την ίδια ρητορική, την ίδια επιχειρηματολογία κενή περιεχομένου και το ίδιο ύφος. Το ύφος μηδενισμού και απαξίωσης».

Η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς η Πειραιώς θεωρεί ότι ο κ.Ανδρουλάκης απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον χώρο του κέντρου προκειμένου να προσεταιριστεί ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται άβολα στο κόμμα που προσπαθεί να φτιάξει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκτιμούν λοιπόν ότι τους αφήνει ελεύθερο κι άλλο κεντρογενές ακροατήριο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί και να το κερδίσει η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόμενη ως η μεταρρυθμιστική δύναμη που τολμά.

Όμως η Νέα Δημοκρατία ψηφίζοντας και αυτό το νομοσχέδιο θα έχει τελειώσει με μια σειρά από θέματα που προκαλούσαν αναταραχές και πολιτικά γρατσουνίσματα.

Έχει αφήσει ήδη πίσω της τον νόμο για την ισότητα στο γάμο που απ’ ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της έδωσε περισσότερα κέρδη από τους όποιους ψηφοφόρους έστειλε στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Κλείνει το μέτωπο των αγροτών αφού πολλά μπλόκα αποσύρονται και μετά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους αγρότες Θεσσαλίας τις επόμενες μέρες φαίνεται πως θα τερματιστούν για φέτος και οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι όποιες κινητοποίησεις στο χώρο της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου και κατά αυτή την έννοια θα τελειώσουν οι καταλήψεις και η όλη αναταραχή στα πανεπιστήμια.

Άρα ο πρωθυπουργός και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν μπροστά τους ένα καθαρό δρόμο μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα που πολλά στελέχη αρχίζουν να βάζουν και δημοσίως στις τοποθετήσεις τους.

Να συγκεντρώσει η Νέα Δημοκρατία ποσοστό τουλάχιστον ίδιο με εκείνο των ευρωεκλογών του 2019 δηλαδή το πολυπόθητο 33 %

Η τελευταία δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis που στην εκτίμηση έδωσε ένα ποσοστό κοντά στο 36,5% δημιούργησε πολλά χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Γι’ αυτό και τους επόμενους μήνες ο πρωθυπουργός θα κινηθεί με θετική ατζέντα και με αποφάσεις και παρεμβάσεις που ευνοούν και βοηθούν τους πολλούς.

Ξεκινώντας με την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί τοn Μάρτιο και θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου.

Στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις οικονομικού χαρακτήρα στο πλαίσιο πάντα των κινήσεων που επιτρέπει η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, ενώ στο ραντάρ βρίσκονται και επιπλέον παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά. Εάν επιτευχθεί ο στόχος για καθαρό και θετικό δρόμο μέχρι τις ευρωεκλογές στην κυβέρνηση αισθάνονται αισιόδοξοι πως το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα μπορούν να μιλούν για μία ακόμη καθαρή εντολή που έδωσαν που έδωσαν οι πολίτες στη Νέα Δημοκρατία να κυβερνά.

Διαβάστε επίσης

Ιφιγένεια Μουμτζή – Ειρήνη Λεριού: Δύο ακτιβίστριες επιστήμονες που αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές στο πλευρό του Κασσελάκη

Κασσελάκης: Υπέγραψε το ψήφισμα για τα Τέμπη – Όταν αναλάβουμε, θα καταργήσουμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τέλος τα τζάκια

Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Ναι» σε αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:41