search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:53
MENU CLOSE

Αντιτρομοκρατική: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση για τη σύλληψη του στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας

29.02.2024 21:12
tromokratia-123

Νέα στοιχεία για τη δράση των 10 κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο βίντεο καταγράφονται οι κινήσεις των εκπαιδευμένων στελεχών της υπηρεσίας, τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς περικυκλώνουν το σπίτι του επαγγελματία οπλίτη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, την ίδια στιγμή πλησιάζει και ένα συμβατικό όχημα της αστυνομίας που θα τον μεταφέρει στην ΓΑΔΑ.

Στην κατοχή του εντόπισαν και μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ. Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 άτομα, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Εντωμεταξύ, νέα στοιχεία για τη δράση τους έφερε στο φως η έρευνα της αντιτρομοκρατικής. Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν με συγκεκριμένους ρόλους και ιεραρχία.

Αρχηγός ήταν ο 36χρονος ποινικός που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού. Αυτός συνομιλούσε με άλλους τρεις κρατούμενους στις φυλακές Δομοκού, Γρεβενών και Λάρισας.

Αυτοί με τη σειρά τους στρατολόγησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων το ζευγάρι του Παλαιού Ψυχικού, ένα ακόμη άτομο που συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση στα Πετράλωνα και τον αποθηκάριο οπλισμού της οργάνωσης. Αυτά τα άτομα απευθύνθηκαν και στους δύο στρατιωτικούς για την προμήθεια των εκρηκτικών υλών και την κατασκευή των βομβών.

Ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο έδινε εντολές ο 36χρονος αρχηγός μέσα από τις φυλακές Δομοκού, είναι η συνομιλία με ένα μέλος της οργάνωσης πριν την σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στο σπίτι του διοικητή των φυλακών Λάρισας: 

Αρχηγός: Κοίτα αυτό που σου λέω για τον γκριζομάλλη ρε αδελφέ μια φορά φτιάξτο ρε φίλε. Είστε Λάρισα πως δεν μπορείτε να το κάνετε; Εγώ τα έκανα όταν ήμουν εκεί όλα ρε φίλε.

Μέλος: Θα το φτιάξουμε 100%.

Σε δεκάδες συνομιλίες φαίνεται ο τρόπος δράσεις των βομβιστών της οργάνωσης που είχε στρατολογήσει ο 36χρονος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που έγινε στις 19 Ιανουαρίου, έξι ημέρες πριν την βομβιστική επίθεση στην τράπεζα στα Πετράλωνα, όταν κάποιος από τους βομβιστές προσπαθεί να στρατολογήσει ακόμα ένα άτομο. 

Αναλυτικά ο διάλογος:

Βομβιστής: Θα μας πει ο μάστορας (36χρονος έγκλειστος) ότι θα τα πούμε εκεί που είναι να γίνει η… δουλειά.

Υποψήφιος συνεργός: Δεν θα το κάνω.

Βομβιστής: Θες να στοκάρεις (οδήγηση οχήματος) ή να βάψεις (τοποθέτηση βόμβας);

Υποψήφιος συνεργός: Τίποτα. 

Βομβιστής: Θα το κάνουμε βράδυ για να μην έχει κόσμο ο δρόμος. Θέλουμε ένα… τσακ-μπαμ και μετά σπίτι. Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να βάψεις εκεί, να το περάσεις και δύο χέρια εννοείται το βάψιμο, ξέρεις. 

Υποψήφιος συνεργός: Ποια θα είναι η αμοιβή;

Βομβιστής: Θα πάρουμε ένα ληροτά (Τάληρο δηλαδή 500 ευρώ), θα τα μοιραστούμε μισά μισά, fifty-fifty.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος συνεργός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε πάρα πολλές ενέργειες και του επιτέθηκαν 10 άτομα με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο ενώ του έκαψαν και τα παντζούρια του σπιτιού του.

Σε όλες τους τις συνομιλίες του 36χρονου έγκλειστου των φυλακών Δομοκού αλλά και οι υπόλοιποι 3 έγκλειστοί των άλλων φυλακών απ’ότι φαίνεται μιλούσαν με τους στρατολογημένους τηλεφωνικά, ακόμα και με βιντεοκλήσεις προκειμένου να τους πείσουν απειλητικά να κάνουν τις πράξεις που θέλουν εκείνοι. 

Όσον αφορά πολυβολιτή του στρατού ξηράς, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί στο φάκελο – βόμβα που είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Απ’ότι φαίνεται το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε μια καταγγελία του 2012 ότι συμμετείχε στην βομβιστική επίθεση σε βάρος μια δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό που εκδίκαζε υπόθεση της Greek Mafia. Τότε βέβαια δεν είχε συμπεριελήφθη στη δικογραφία καθώς είχε εμφανίσει έγγραφο της υπηρεσίας του ότι ήταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν.

Τα όπλα της οργάνωσης

Νωρίτερα, στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και τα όπλα που είχε στη διάθεσή της η οργάνωση Σύμπραξη Εκδίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης στελέχη της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες σε Νέα Σμύρνη, Ψυχικό, Πανόρμου και Παλλήνη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο, 3 πιστόλια, περίστροφο, καραμπίνα, εξαρτήματα όπλων, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα στελέχη της «Σύμπραξης Εκδίκησης», είχαν κοινή δομή και εκτελεστικό πυρήνα με την οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση» και άλλαζαν επωνυμίες οργανώσεων, ανάλογα με το «χτύπημα».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου «άκουγαν» τις συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, ήδη από την βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου.

Τι οδήγησε στα ίχνη των συλληφθέντων

Κομβικό σημείο στην αποκάλυψη της δράσης των μελών της οργάνωσης ήταν ο εντοπισμός αποτυπώματος και γενετικού υλικού που ανήκε σε στρατιωτικό που υπηρετούσε στον στρατό ξηράς  στον φάκελο – βόμβα που εστάλη στην πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης

Ο ένας από αυτούς που διαμένει στην Νέα Σμύρνη, είχε καταθέσει αίτηση αποστρατείας από το σώμα. Ο δεύτερος στρατιωτικός που συνελήφθη, εργαζόταν ως επαγγελματίας οπλίτης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Τα δυο αυτά άτομα,  φέρονται να παρείχαν εκρηκτικά και τεχνογνωσία στα μέλη της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Κοντά στο στόχο του 1.500.000 υπογραφών το ψήφισμα Καρυστιανού για την απόδοση δικαιοσύνης

Κυψέλη: Ενεργοποιήθηκε το Missing Kid Alert για την εξαφάνιση 14χρονης

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των τριών συλληφθέντων στα επεισόδια – «Απρόκλητη αστυνομική βία» καταγγέλλει 19χρονος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:53