search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:45
MENU CLOSE

Τέμπη: Κοντά στο στόχο του 1.500.000 υπογραφών το ψήφισμα Καρυστιανού για την απόδοση δικαιοσύνης

29.02.2024 18:26
tempi egklima 876-new

Ούτε 24ωρο δεν πέρασε από το 1.000.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν στη διαδικτυακή πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού για απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών και ήδη η πλατφόρμα πλησιάζει το 1.200.000 υπογραφές.

Φαίνεται ότι ο επόμενος στόχος του 1.500.000 υπογραφών θα επιτευχθεί σύντομα.

Οι καταγγελίες των συγγενών θυμάτων, που μιλούν για απαράδεκτη καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης έως προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών, έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη. Ειδικά μετά την άρον άρον ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, εν μέσω κατηγοριών από σύσσωμη την αντιπολίτευση για συγκάλυψη ευθυνών, το αίσθημα της κοροϊδίας, όπως λένε και οι ίδιοι οι συγγενείς, είναι ακόμα πιο έντονο.

Η οργή των συγγενών των θυμάτων αλλά και των πολιτών εκφράστηκε με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις μνήμης σε όλη την Ελλάδα, όπου το σύνθημα ήταν κοινό: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Και μάλιστα, την οργή των πολιτών προκάλεσε η σπουδή του φρουράρχου της Βουλής να ζητήσει ζητήσει επιτακτικά από τις υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας να σβήσουν αμέσως τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, που είχαν γράψει χθες οι διαδηλωτές μπροστά στο κτήριο.

Στα του ψηφίσματος, το κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι».

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Κυψέλη: Ενεργοποιήθηκε το Missing Kid Alert για την εξαφάνιση 14χρονης

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των τριών συλληφθέντων στα επεισόδια – «Απρόκλητη αστυνομική βία» καταγγέλλει 19χρονος (Video)

ΕΟΔΥ: Υψηλά τα επίπεδα θετικότητας της γρίπης, 8 θάνατοι σε 1 εβδομάδα – Σε μείωση ο κορωνοϊός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:43