search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:23
MENU CLOSE

Χάρης Δούκας για τα σβησμένα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη: «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή – Θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου»

29.02.2024 16:47
doukas tempi

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παίρνει θέση για τα σβησμένα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου και τονίζει ότι μια «συγγνώμη δεν είναι αρκετή».

Όπως αναφέρει, «μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», τονίζει σε δήλωσή του ο Χάρης Δούκας.

«Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών», προσθέτει ο Χάρης Δούκας. «Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», καταλήγει ο κ. Δούκας.

Την κίνηση αυτή επικροτεί ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή του πως η παράταξη του Δήμου θα στηρίξει την πρόταση.

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε από χθες, σχεδόν πριν καν ολοκληρωθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, φοιτητές ξαναέγραψαν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται, πως έσπευσε ο φρούραρχος της Βουλής να ζητήσει επιτακτικά από τις υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας να σβήσουν αμέσως τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, που είχαν γράψει χθες οι διαδηλωτές μπροστά στο κτήριο.

Το τηλεφώνημα από τα φρουραρχείο της Βουλής έγινε σχεδόν αμέσως με το που γράφτηκαν τα ονόματα, γεγονός που μαρτυρά την τεράστια ενόχληση η οποία υπήρξε πιθανότατα όχι μόνο από στη φρουρά του κτηρίου, αλλά και από την ηγεσία του κοινοβουλίου.

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η πίεση προς την υπηρεσία του δήμου, που εστάλη αμέσως όχημα για να «καθαρίσει», τα «συνθήματα», όπως αναφέρθηκε από το φρουραρχείο και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων του συγκεκριμένου τμήματος του δήμου.

Όπως διευκρινίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, το συνεργείο κάλεσε ο φρούραρχος της Βουλής δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη»

Η δήλωση της κυρίας Μπέη

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Διαβάστε επίσης:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διευθύνων σύμβουλος στον Εθνικό Κήπο με απόφαση Δούκα – Μπαίνει στην κούρσα για Α’ Αθήνας

Βουλή: Αντιδράσεις για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών 

Αποστολάκη: Ελλιπέστατη η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή από τον ανακριτή Λάρισας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:23