search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:33
MENU CLOSE

ΕΡΤ: «Ξέχασε» εκδηλώσεις μνήμης για τα Τέμπη σε υπουργική πόλη

29.02.2024 12:56
ERT
Eurokinissi

Η ΕΡΤ ήταν «παρούσα» και κάλυψε τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών όχι μόνον σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά όπου αλλού πραγματοποιήθηκαν στην ηπειρωτική χώρα. Από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπών σε  ΕΡΤNews και ΕΡΤ1 μεταδόθηκαν τα αντίστοιχα ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις.

Όμως κάποιοι κάνουν λόγο για «μερική αμνησία». Άλλοι για «επιλεκτική μνήμη». Η ουσία είναι πως χθες η ΕΡΤ «ξέχασε» ότι είχαν προγραμματιστεί (και πραγματοποιήθηκαν) εκδηλώσεις μνήμης και στις Σέρρες για τους 57 αδικοχαμένους ανθρώπους  στα Τέμπη παρότι η κρατική ραδιοτηλεόραση είχε στην πόλη συνεργαζόμενο τηλεοπτικό συνεργείο και δημοσιογράφο.

Οι κινητοποιήσεις στην Μακεδονίτικη πόλη καλύφθηκαν από άλλα ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα από την Σερραϊκή  ιστοσελίδα infonews24 ή την ειδησεογραφική trikalanews.

Για την ΕΡΤ δεν «συνέβησαν» κινητοποιήσεις στις Σέρρες. Όμως υπήρχε σχεδιασμός για την τηλεοπτική κάλυψη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠανσερραϊκούΠΑΟΚ ο οποίος διεξήχθη λίγες ώρες αργότερα, όπως προκύπτει και από φωτογραφία που «ανέβασε» στα ΜΚΔ ο δημοσιογράφος- ανταποκριτής της ΕΡΤ3. Ίσως ήταν κρίσιμης σημασίας αθλητικό γεγονός.

Είναι η δεύτερη φορά που η κρατική τηλεόραση «ξέχασε» να καλύψει και να μεταδώσει κινητοποιήσεις στις Σέρρες για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Στις 14 Μαΐου 2023  είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στον πεζόδρομο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή, από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023 , για την υποψηφιότητα στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, του Κώστα Αχ. Καραμανλή,  αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών όταν συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο οποίος οκτώ ημέρες πριν από την τραγωδία «διερρήγνυε τα ιμάτια του» από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής  τονίζοντας σε υψηλούς τόνους ότι τα ελληνικά τρένα είναι ασφαλή και πως η κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος,   είχε διασφαλίσει  την ασφάλεια τους .

Η ΕΡΤ, τότε,  επέλεξε να μην καλύψει δημοσιογραφικά την εκδήλωση προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης στις 2 Ιουνίου 2023.

«Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, σε όποιο μέσο κι αν εργαζόμαστε, οφείλουμε να δημοσιοποιούμε όλη την αλήθεια και να θεωρούμε – όπως ορίζουν οι αρχές δεοντολογίας- προσβολή για την κοινωνία τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών», ανέφερε μεταξύ άλλων  ανακοίνωση του συμβουλίου δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜΘ

Διαβάστε επίσης

«Mega Καλημέρα»: Εξαντλητική ενασχόληση με ασημαντότητες

Με διαφορά πρώτο σε τηλεθέαση το Mega χάρη στην εκπομπή «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ»

«#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ»: Η Ανθή Βούλγαρη τόλμησε να συνδυάσει τη συγκίνηση με τις καταγγελίες για τις εφιαλτικές ευθύνες στα Τέμπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:31