search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:36
MENU CLOSE

Κανάλι της Βουλής: Η μυθιστορηματική ματιά του Ιάκωβου Ανυφαντάκη για την οικονομική  κρίση στο «Βιβλιοβούλιο»

01.03.2024 17:57
anufantakis
@iakovosanyfantakis/ Instagram

Μικρή, σε χρονική διάρκεια, αλλά πυκνή  η μέχρι τώρα παρουσία στην ελληνική λογοτεχνία του Ηρακλειώτη συγγραφέα Ιάκωβου Ανυφαντάκη ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 2013 με το μυθιστόρημα «Αλεπούδες στην πλαγιά» και με αυτό ήταν υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στην Πεζογραφία του περιοδικού «Ο Αναγνώστης». Το 2019 για το μυθιστόρημά του «Κάποιοι άλλοι»  τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού «Ο αναγνώστης».

Ο Ανυφαντάκης όμως είναι φιλοξενούμενος αύριο,  Σάββατο, στην εκπομπή «Βιβλιοβούλιο» (Κάναλι της Βουλής, 17.00) για να συζητήσει με τον Μανώλη Πιμπλή, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της νουβέλας του «Ραδιοκασετόφωνο», θέματα όπως οι σχέσεις πατέρα-γιου αλλά και για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη γενιά του, ζήτημα που έχει απασχολήσει το σύνολο του μέχρι τώρα έργου του.

Επίσης, στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας ο κριτικός βιβλίου Βαγγέλης Χατζηβασιλείου μιλάει για το μυθιστόρημα της πρωτοεμφανιζόμενης Μάρως Κακαβέλα «Τίνος είσαι εσύ» (εκδ. Στερέωμα 2023) ενώ η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου συζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία «Αγριότοπος» του Ρόμπερτ Πεν Γουόρεν (μετάφραση: Άννα Μαραγκάκη, εκδ. Πόλις 2023), «Αιματοβαμμένο έθνος» του Πολ Όστερ (μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη, εκδ. Μεταίχμιο 2024), «Το κόμμα του καλού θεού» του Τάκη Καμπύλη (εκδ. Καστανιώτη 2023).

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Κασσελάκη στο «Πρωινό» ΑΝΤ1: «Φωτεινή» εξαίρεση στο είδος της τηλεόρασης  που κομίζει

Πρώτος σε τηλεθέαση ο Alpha στο «κλείσιμο» του Φεβρουαρίου

«Το Πρωινό»: Για τον Γιώργο Λιάγκα οι 57 των Τεμπών «θυσιάστηκαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09